Noen gode tips til valg av brudekjole

Vi har fått inn gode tips til valg av brudekjole fra Bryllupstjenesten, Heidi Tranmæl. Hun ønsker å dele sin erfaring med valg av kjole til bryllupet ditt. Heidi jobber som Bryllupsplanlegger  og har mange flotte bryllup bak seg.

På bryllupsdagen går alles blikk mot brudens brudekjole, så det er viktig å velge en kjole som fremhever din silhuett riktig, om du er høy eller kort, lys eller mørk. Når du skal gifte deg er det utrolig mye som skal planlegges. Det vil dukke opp tusen spørsmål og dere vil antageligvis oppleve at valgalternativene kan være overdådige mange. Da gjelder det å ha tungen rett i munnen.

tips_valg_kjole

Bryllupstjenesten`s tips til brudeparet er at dere ikke bruker alt for mange salonger til prøving av klær. Det vil fort bli uoversiktlig og dere kan risikere å miste kontrollen og gå glipp av den kjolen som passer akkurat til deg. HUSK det er ikke kjolen som skal stråle, det er deg… Kjolen skal bare fremheve dine beste sider denne dagen. Se om du klarer deg med bare to salonger i starten. Se heller litt i blader slik at du kan se hva du liker av fasonger og farger.
Ta med deg bilder av de du liker best til prøvetimen slik at selgeren vet hva du liker.
Det er også viktig at du vet hvilken brud du er. For å finne ut det kan du spørre deg selv:
Hva er det jeg liker? Hva liker vi som brud og brudgom sammen? Er du romantisk? Sporty? Minimalistisk? Maksimalistisk? Vil du ha bondebryllup? Eller er du mer urban..

Tenk også logisk når du skal handle kjole. Hvilken årstid skal du gifte deg i, og hva slags lokale skal dere bruke til feiringen. Dette vil hjelpe deg å unngå å kjøpe en vid og stor prinsessekjole, når dere skal være i en bitteliten restaurant. Eller en flortynn kjole når dere skal gifte dere midt på kalde vinteren… Husk også at det i gjennomsnitt vil ta 4-8 mnd å velge en kjole som skal tilpasses og prøves flere ganger.

Finn din perfekte silhuett:

Hvis du er lav:
F.eks: 158 cm høy og ca 54 kg
Du bør ikke velge kjoler med stort volum, rysjer og kapper. Det vil gjøre deg lavere. Hvis du er lav og tynn, se om du kan passe til en rett kjole som sitter litt inntil kroppen, eller en kombinasjon av byste og skjørt. Gjerne kutt overdelen litt over midjen. Det gjør bena lengre.
Det kan være en fordel å bruke et langt slep og slør. Buketten kan gjerne være en dråpebukett. Dvs. at det henger blomster, strå og annen pynt fra selve buketten. Det vil gi en slankende effekt samt  gjøre bruden lengre..

Hvis du er tynn:
F.eks: 168 cm høy og ca 47 kg
Er du tynn kan du gjerne velge en kjole med mye tyll eller satin.
Et godt råd er å ikke velge kjoler som er tettsittende.
Har bruden brede eller utstående skuldre kan det med fordel brukes en kjole som skjuler skuldrene og ikke har åpning bak på ryggen.
Bruk heller et korsett der du fremhever hvor slank du er.
Ønsker du en større byste kjøp en bh med innlegg.

Hvis du er høy:
F.eks: 177 cm høy og ca 64 kg
Hvis du ønsker kan du velge en kjole med mye stoff.  Volum er ingen hinder for deg. Men vær litt på vakt da det også kan bli for mye av det gode med lag på lag og store knapper eller sløyfer. Eller volumøse slør eller ett uendelig langt slep.
Du kan også velge en havfruekjole som er tettsittende. Eller en kort kjole hvis du vil fremheve dine ben.
Det er viktig å se på din fremtidige mann hvis du er høy. Er han lavere enn deg, er det ikke lurt å ha mye stoff da han rett og slett vil forsvinne i alt kjolestoffet.
Du bør også med fordel velge sko som ikke har hæl.

Hvis du er rund:
F.eks: 160 cm høy og ca 75 kg
Det kan være en fordel å kjøpe en kjole som har de romantiske volumer. Det letteste er å skjule hofter, rumpe og lår med stor kjole.
Har du en flott og brystfager frempart kan du mer enn gjerne bruke et korsett som puffer opp bysten…
Har du store overarmer bør du ikke kjøpe en kjole med trompetarmer. Det vil gjøre deg større.
Du kan gjerne ha et sjal som er perfekt til å skjule armene.
Husk at trusen også er viktig her. Ikke bruk en som er for trang for deg og vil gi bumper i kjolen. Ha gjerne en som går godt oppover og støtter deg og ev en stor mage.
Blomsterbuketten bør ikke gå vannrett, da det vil gjøre deg bredere, men gjerne henge nedover da det vil gi deg en slankende effekt.

Men husk nå på: bruk tiden rett og ikke let for mange steder.
Snakk gjerne med en fra en brudesalong slik at du kan få rett veiledning og profesjonell hjelp.
Det er ikke alltid din beste venn vet det beste for deg.. 🙂
Når du har bestemt deg for kjolevalg kan du gå videre til valg av blomsterbukett og frisyre.
Det er viktig at dette går sammen og det ikke blir kræsj…
Det vil ikke passe med en romantisk prinsessekjole, en ultrasporty bukett og minimalistisk frisyre.
Ta gjerne bilde av kjolen og ta dette med når du bestiller bukett og frisyre.
Har du slep eller annen pynt i håret så ta med dette på prøvetimen til frisøren, slik at du får et korrekt bilde av hvordan du vil se ut på selve dagen.
bryllupstjenesten.no     Lykke til
Med vennlig hilsen
BRYLLUPSTJENESTEN
Heidi Tranmæl