Logg inn for å se sidene

Lisa & Edgar

22. juni 2019
Lofoten

Lisa og Edgar

Vi gifter oss sommeren 2019 og gleder oss stort til det. Bryllupet blir i Lofoten. Det er vel ikke noe nytt at turismen i Lofoten øker og øker for hvert år som går. Derfor har vi vært tidlig ute med invitasjoner (før alle tidspunkt er på plass) slik at dem som ønsker å være med oss denne helgen kan bestille billetter og boplass snarest mulig.

Vi er så heldige som har fått satt av Kremmervika Havn rorbuer til oss helgen 21-23.juni. Se mer under Bo.

Det er langt å reise for mange så vi ville derfor lage denne siden med informasjon som blir oppdatert fortløpende. Vi håper så mange som mulig vil være med og feire denne store dagen sammen med oss. Vi regner med en del vil også bruke det som en del av ferien så vi vil legge ut en god del tips og inspirasjon til turer og aktiviteter til dere.

Legg gjerne igjen sangønsker eller annet i hilsningsboksen.

Svarfrist bryllup: 1.april 2019. Gi gjerne beskjed på e-post (lisabergstrm@gmail.com eller edgarkarlsen@gmail.com)

lisaedgar

Tidspunkt og sted

22.juni 2019

Vielsen er lørdag formiddag i hagen vår. Adressen er Valberget 45, 8370 Leknes. Kleskode: tur-/fritidsklær (eller finklær for dem som ønsker). Vi ordner buss som går til Hauklandsstranda for dem som ønsker det (se mer under bryllupshelgen)!

Middag og fest på Kremmervika Havn.

Hagen

Bo

Vi har fått satt av Kremmervika Havn på Ballstad for bestilling fra 22.juni 2018 og ut september 2018. Etter dette åpnes det også for turister, men vi håper det kommer så pass mange at vi fyller opp hele anlegget bare til oss!

Det er totalt 65 sengeplasser fordelt på rom/rorbuer i forskjellige størrelser (fra tomanns- til seksmannsrom). For å få plass til flest mulig på anlegget håper vi at folk vil slå seg sammen. Blir det fullt er det mulig å bestille hos Kremmervika rorbuer som ligger bare "noen meter" ned i gaten. Andre steder på Ballstad er Solsiden Brygge og Hattvika lodge som også er flotte steder å bo.

 

Kremmervika Havn

Bryllupshelgen

Vi synes det er veldig kjekt at folk kommer langtveisifra for å feire denne dagen sammen med oss. Derfor legger vi opp til noen felles aktiviteter helgen vi gifter oss.

Fredag tar Lisa dem som vil med opp på Ballstadheia. Vi går fra Kremmervika Havn. Det er noe bratt opp til Ballstadheia, men det passer både for voksne og barn. Det er et stort område hvor man kan ha med litt mat og drikke og sitte og slappe av. For dem som vil utforske videre kan vi gå videre opp til Nonstind. Det er også flere stier i dette området som er lett å følge til forskjellige utsiktspunkt så man kan kjenne litt på hva man vil selv.

Edgar tar med seg dem som vil på båttur. Mulig oppkastvarsel, men blir nok minnerikt og artig. Forhåpentligvis får man dradd opp store og fine fisk!

BallstadheiaNonstind

Utsikt fra Ballstadheia og på Nonstind

 

Kaptein Egg

Kaptein Egg

 

Lørdagen gifter vi oss i hagen vår på Valberget. Det er ikke nødvendig med fine klær her for etter vielsen tar bussen dem som vil til Hauklandsstranda hvor vi får noen timer på å kose oss.
Der kan man være ved stranden eller gå på tur fra Hauklandsstranda rundt "Tåa" til Uttakleiv. Derfra kan man velge å gå tilbake samme vei, gjennom tunnelen eller å gå rundt og over skaret mellom fjellen Mannen og Himmeltind.

For dem som vil komme seg opp litt i høyden kan man gå opp til Mannen (ca 45 min-1 time en vei).

Det er også mulig å gå opp Veggen (ytterste fjellet) eller Himmeltind, men da må man være rask og ha egen transport tilbake til festen senere.

Middag og fest blir ved Kremmervika Havn.

 

På Mannen med Hauklandsstranda og Vikstranda i sik

På Mannen med Hauklandsstranda og Vikstranda nedenfor. Mange muligheter for klisjefylte bilder her!

Tåa
På vei rundt "Tåa". Underveis er det en liten rasteplass for dem som vil ha en pause!

Tåa1

Turer og aktiviteter i Lofoten

Det er et helt hav av turer og aktiviteter å velge mellom i Lofoten. Vi tipser til noen her. De fleste kan man google og finne ruter til. Det finnes utallig mange fine turer, så dette er bare et knippe. Husk at Lofotværet varierer veldig, og juni er relativt ustabilt. Ta også med varme klær og regnklær.

For å nevne noen favoritter:

Fjellturer:

- Offersøykammen: En klassiker for turister, men den er så flott og fin at det er verdt turen selv om det kan være noe trykk. Tar ca 1 time +/- å gå opp. Man kan enten kjøre til parkeringsplassen rett før Napptunnelen. Derfra følger man stien et lite stykke før man skrår opp østover på  fjellryggen. Følg stien opp mot den karakteristiske fjelltoppen - bred opp og jevn stigning, men stupbratt på nord-vestsiden. Ellers kan man kjøre til Skreda og krysse veien og følge en sti rett opp. Denne går raskere, men er også brattere.

Offersøykammen

- Skottind: en noen brattere tur.

Skottind

- Saupstadtind

Saupstadtinden

- Justadtind: en fjelltopp som ikke bare er bratt opp opp opp slik som de fleste andre Lofottoppene er. Her kjører man til Hagskaret. Følg stien innover mot Justadtind. Det går to stier - en som holder mer sør siden og en annen som går via Gammen (en liten "hytte" med gresstak).

Justadtind

- Hustind (Flakstad). Dette er en stor favoritt med bredt platå). Parker på Nappskaret nedenfor det lille (da mener vi bitte lille) skitrekket.

Hustind

- Flakstadtind: Hvis man går med noen som ikke vil på lang tur kan man gå sammen opp til Gapahuken som ligger på vei opp Flakstadtinden. Der er det fantastisk fint med Stjernetinden som skyter opp mot himmelen bak, og utsikt mot havet andre vei. Og der er vann man kan bade i hvis man ønsker det. Dem som vil gå videre kan følge stien bratt opp mot Flakstadtind. Nydelig utsikt!

Flakstad

- Hermannsdalstind: Moskenes. Fineste turen er via Munkebu hvor man overnatter en natt før man tar seg opp til Hermannsdalstind

Hermannsdalstind

- Andstabben: Fra Å

Andstabben

 

Strender:

- Hauklandsstranda og Uttakleiv. Disse besøker vi hvis lørdagen! Uttakleiv er et populært teltsted hvor man kan nyte midnattssolen.

Hauklandsstranda

- Unstad: Surfeparadis - så for dem som vil surfe kan man gjøre det her. Ellers er det er fin sti som går langs yttersiden mot (og hele veien til om man ønsker det) Eggum. Det er også en gapahuk her, ikke så langt fra parkeringsplassen så man kan sitte ned og slappe av.

Unstad
Unstad i bakgrunnen - turen til Eggum (eller Eggum til Unstad) går rundt tuppen av fjellet man ser på enden av stranden

- Rambergsstranda - flott denne og!

- Horseidstranda: en favoritt, en nydelig liten perle. Adkomst enten en god og lang tur fra Selfjord eller ved båt fra Reine.

SkjelfjordtilHorseid

- Bunesstranda: ta båt fra Reine. Her kan man også gå opp Helvetestind om man ønsker. En noe luftig, men fantastisk flott tur. Kanskje ikke for dem med høydeskrekk

Helvetestind

Kvalvika: populært blant turistene. Kan nåes i relativt flatt terreng. Kan også kombineres med en fjelltur til populære Ryten

Kvalvika

 

Flatt og flott:

- Sversvika: Kjør til parkeringen ved Napptunnelen (østsiden). Følg stien uten å gå opp på fjellet mot Offersøykammen. Her finnes det også grotter man kan utforske

Sversvika

- Eggum - Unstad

- Haugheia: Noe stigning, men passer de fleste

Haugheia

 

Andre:

- Vikingmuseet

- Glasshytta på Vikten

- Reine og Sakrisøy (gjerne med en fiskeburger hos Anitas Sjømat)

Reine

 

Ellers er det utallige ting å gjøre - klatring, kajakking, rideturer, båtturer, ribturer og havsafari!

Kajakk

Tidspunkt og sted

Line Hovland:

Lisa og Line fant fort tonen på veterinærstudiet med sin rare humor som andre folk som regel ikke synes er så festlig. Det blir mye fnising når de er i lag og det gledes til pensjonistlivet da det skal drikkes vin og mimres!

Kort karakteristikk: søt, morsom og dachsefan

 

Kine Elseberg Haugen:

Lisa og Kine bodde sammen på "dorms" da de flyttet til Tsjekkia i 2009. Vennskapet ble styrket gjennom enda et samboerskap og engasjement i ANSA. Kine og Lisa går ikke godt sammen når det gjelder gange. Lisa går som regel 10 steg foran, så Kine ble veldig glad da hun og Edgar fant tonen i sin slow-walkerstil!

Kort karakteristikk: flott, snakker rett fra levra og pusekattfan

 

Kine og Line

 

Morten Uthaug:

 

Toastmaster:

Bo

Det går fly til Leknes. Widerøe samarbeider nå med SAS og Norwegian for å få flest mulige avganger fra de forskjellige byene.

Vi har ikke testet ut kollektivtransporten, men de har taxi som kan ta dere til Ballstad (10-15 minutters kjøretur).

Anbefaler uansett å leie bil så dere kommer dere rundt i Lofoten! Igjen, vær tidlig ute med dette ettersom turismen er skyhøy på denne tiden!

Flyene til Leknes er dyre. Man kan fly til Evenes flyplass og leie bil/ta buss derfra til Leknes (kanskje 3-4 timers kjøretur). Da får man en flott kjøretur som gjerne kan kombineres med overnatting/aktiviteter på veien. Vi synes Laupstad er nydelig. Der har de også Geitgaljetind og Higravstind for dem som vil gå litt tøffere fjellturer! Ta også gjerne en tur innom Svolvær og spis lunsj på Du Verden!

Man kan fly til Bodø og ta hurtigbåt til Svolvær eller fergen til Moskenes (noen ganger daglig går den innom Røst/Værøy - så kan kombineres med tur her til). Eventuelt kan man ta Hurtigruten til Stamsund (20 min fra Leknes). Det tar ca 3,5 dager fra Bergen.

For dem som vil ha en lang ferie kan man kjøre opp Helgelandskysten og til Lofoten. Det tror vi er en tur man aldri vil glemme!

 

Laupstad

Laupstad