Ida & Eirik

25. mai 2019
Mallorca

Vårt bryllup

Bryllupet vil finne sted på vår elskede øy Mallorca 24-26 mai 2019. Mallorca er Eiriks hjertesten og er øya han har besøkt flere ganger i året de siste 10 årene, og som Ida har forelsket seg i siden hun ble introdusert for stedet. Festlighetene vil foregå på østsiden av øya, nærmere bestemt Cala Bona.

Praktisk informasjon

Flyplassen på Mallorca heter Palma de Mallorca og flyreisen tar ca 3,5t med direktefly fra OSL.

 

Ida og Eirik kommer til å bo i Can Pastilla (Helios Mallorca Hotel & Apartments), like ved flyplassen, i uken før og etter bryllupshelgen 19-23/5 og fra 27-31/5, dersom det er flere som ønsker å tilbringe mer tid på øya.

Hotel Java er et noe dyrere/finere hotell enn Helios, og de to hotellene ligger vegg-i-vegg.

De to hotellene ligger 100m fra stranden i Can Pastilla. Langs stranden er det muligheter for å leie sykler for de som ønsker å være med tour-guide Johannessen på treningstur rundt på øya. Mallorca er en fantastisk øy å sykle på.

 

Torsdag 23-mandag 27 mai bor vi i Cala Bona, øst på øya. Det tar ca. 50 min med taxi fra flyplassen i Palma til Cala Bona. Det går også buss fra flyplassen som er betydelig billigere. Vi kommer tilbake til dere med mer informasjon om dette.

 

Når dere bestiller overnatting så kan det lønne seg å kikke etter hoteller i området Cala Bona/Cala Millor.

Kart Cala BonaKart Cala Bona

Bildet til venstre: Det er ringet rundt odden der Sa Punta, restauranten, ligger. Det tar ca. 7-8 minutter å gå fra Cala Bona sentrum til der restauranten ligger. Ut ifra kartet kan man se at det er ca. dobbelt så langt fra Cala Millor, men det tar ikke mange minuttene å reise til/fra med taxi dersom dere finner et hotell dere vil bo på der.

Bildet til høyre: Det er ringet rundt Cala Bona for å vise dere hvor vi anbefaler dere å booke dere inn på hotell. Krysset viser hvor restauranten ligger.

Vi bodde på Aparthotel Ferrer Isabel da vi var på Mallorca nå siste helgen i oktober. Dette er et tre-stjerners hotell som ligger fem minutters gange unna restauranten. Her får man det man betaler for. Det er enkle leiligheter og ålreit frokost til 1800kr (torsdag til mandag).

Inne i Cala Bona så var vi innom et fint fire-stjernes hotell som heter Catalonia del mar (kun voksne). Dette så ut til å være et veldig fint hotell og det koster ca 4700kr (torsdag-mandag). Til info: Det tok 7-8 minutter å gå fra hotellet og til restauranten på høye heler.

Disse to er bare to av mange hoteller. Så lenge hotellet ligger i nærheten av Cala Bona sentrum så vil det være gangavstand til restauranten.

Vi kommer til å bo på Residencia Son Floriana som ligger ca. 5 min fra Cala Bona sentrum.

Ta gjerne kontakt med oss dersom noe er uklart eller om vi kan hjelpe dere med å finne et sted å bo.

Dagen før dagen

Fredag 24.05.19


Vi håper at flest mulig av dere ønsker å være sammen med oss også denne dagen.

Klokken 20.00-00.00: Vi har reservert restauranten på Residencia San Floriana. Her vil det bli servert tapas og spanske kanapeer. Restauranten ligger ca 8-10 minutters gange fra Cala Bona sentrum, for dere som bor der. Det vil bli servert øl/vin/cava/vann/mineralvann til maten.

Antrekk: Sommerlig pyntet

Bryllupsdagen

Lørdag 25.05.19


Antrekk: Mørk dress eller smoking

Dere vil bli hentet i buss fra ett gitt sted/hotell i Cala Bona i god tid før vielsen. Det er svært lite parkeringsmuligheter ved kirken og det å bestille taxi til vielsen kan være risikabelt mtp. punktlighet, så vi ber dere om å benytte dere av transporten vi setter opp.

Kl. 13.45: Gjestene blir hentet utenfor tre ulike hoteller: Hotel Catalonia del Mar, Grupotel Mallorca Mar og Residencia Son Floriana.

Kl. 14.30: Selve vielsen vil finne sted i katedralen Iglesia Nova i Son Servera.

La Iglesia Nova ble påbegynt på slutten av 1800-tallet, men det ble aldri ferdigstilt av økonomiske grunner. I dag er katedralen restaurert og kirkerommet er laget som en nydelig hage.

 

La Iglesia Nova

 

Kl. 15.45: Mellom vielsen og middagen vil det bli servert cava og enkel tapas i Son Servera, rett ved siden av kirken, mens brudeparet blir fotografert.

Kl. 17.30: Bussen vil frakte dere fra Son Servera til Port Verd nær Cala Bona. Restauranten heter Sa Punta. Sa punta ligger fantastisk til på en odde ved havet og middagen vil bli servert ute på terrassen.

Restauranten Sa Punta

 

Kl. 18.00: Aperitiff

Kl. 18.30: Mottakelse av brudeparet

Kl. 19.00: Middag

kl. 00.00-02.00: Fri bar

Kl. 03.00 Restauranten stenger

Det går to busser hjem på natten. En klokken 02.30 og en 03.10.

Nøkkelpersoner

Presten:

Bjørnar

Bjørnar Tho (tlf: 41241992, mail: bjornartho@gmail.com)

Antakeligvis landets morsomste og sprekeste prest. Bjørnar er venn av brudgommen og de fant hverandre under "five summits", en sykkeltur over de fem høyeste toppene i Nordmarka i 2013. Det å ha Bjørnar som prest i bryllupet var veldig naturlig for både Eirik og Ida, da han i tillegg til å være en fantastisk fyr, også er en veldig flink prest som vi var så heldige å ha som prest i dåpen til Knut.

 

Helgens toastmastere: 

Toastmasterne

Trond V. Solbjørg, t.h. (mail: trondsolbjorg@gmail.com, tlf: 95250301)

Trond, aka. El PaTrond, aka Solbjørga. Venn av både brudgommen og bruden. Dette er mannen man tar med seg både i krigen og på fest. Det er aldri ett kjedelig øyeblikk når denne mannen er i nærheten. Sier eller gjør du noe dumt så kan du være sikker på at han får det med seg, og da blir det på ingen måte forbigått i stillhet. Kjappe replikker og glimt i øyet er noe som karakteriserer Trond.

Jo Magnus Sebastian Hegg, t.v. (mail: jo-hegg@hotmail.com,  tlf: 90101061)

Jo, Eller maskina, som han liker å kalle seg selv. Dette er mannen som er oftere på julebord med jobben enn han er på jobb. Det er mannen som alltid kjøper seg to drinker fordi han er livredd for å gå glipp av en enhet, av ulike årsaker. Jo er en av Eiriks beste venner og alltid med på det som skjer. I løpet av de siste årene så har også bruden lagt sin elsk på denne uhøytidelige typen.

 

Brudens forlovere:

Brudens forlover og beste venninne, Anne

Anne Johannessen (tlf: 93830855, mail: anne.johannessen@moller.no)

Brudens beste venninne gjennom de siste 18 årene. Anne og Ida har reist verden rundt sammen i løpet av disse årene og det er antakeligvis ingen som kjenner bruden så godt som henne. Anne og jeg kan aldri bli uvenner. Denne dama vet alt for mye! Anne er hysterisk morsom og det finnes aldri et kjedelig øyeblikk med henne. Selv den kleineste stemning brytes opp når hun er med. I løpet av de årene brudeparet har kjent hverandre så har Anne vært en viktig del av livene deres. Også Eirik har Anne på "speed dial" og hun er ett av hovedmedlemmene i Eiriks støtteapparat Grorud Trøkk og Trall. Anne melder seg alltid til tjeneste når det skal planlegges, organiseres og "langes" mat til Eirik uansett hvor og når han skal konkurrere. Eirik er så glad i Annes selskap at han er raskt ute med å invitere henne med når bruden en sjelden gang planlegger en hyggelig kjærestehelg. Alle skulle hatt "en Anne".

 

Brudens søster og forlover, Ingrid

Ingrid Mentzoni (tlf: 93400204, mail: mentzoni.ingrid@gmail.com)

Brudens lillesøster. Ingrid (eller "Pingers" som hun kalles) er brudens rake motsetning. Der bruden er det minst kreative menneske på denne planet inviterer Ingrid årlig til juleverksted med laging av de mest fancy julepyntene. Da Ingrid og Ida var små hadde Ida ofte brukt opp ukelønnen sin en uke i forvei eller spist opp lørdagsgodtet før det har landet i skåla, har Ingrid spart og heller kost seg i flere dager med Ida misunnelig som vitne.. Og hadde det ikke vært for at Ingrid var en dårlig oppdratt lillesøster som aldri ville la storeøster ordne håret hennes, så kanskje Ida hadde vært en vellykket frisør den dag i dag. På tross av ulikheter så er Ingrid Idas store trygghet. Alltid der når det trengs og med oppmuntrende ord. Når Ingrid er i nærheten så sitter komplimentene løst og i forbindelse med brudekjoleprøvingen, kanskje litt for løst. Bruden ble ganske høy på pæra utover dagen. Da var det godt at Anne hjalp til med å få henne ned på jorden igjen, ellers hadde hun aldri landet igjen. Du och jag Pingers<3

 

Brudgommens forlovere:

 Brudgommens forlover og beste venn, Thomas                                

Thomas Soglo Nilssen (tlf: 47305735, mail: thomas.nilssen@gmail.com)

Thomas er kompis av brudgommen fra Tønsberg. Thomas og brudgommen sjekket inn i porten på Madla en solfylt ettermiddag sent i juli 2003. Begge med samme ambisjon, å dimittere etter kun få dager. Tilfeldighetene skulle i tillegg ha det til at de to kompisene ble plassert i samme tropp, og på samme rom(lugar).  Forsøkene på å slippe unna førstegangstjenesten ble etter hvert gjennomskuet av Madlamoens eminente mentalhygiene. For unge Nilssen sin del ble det starten på yrkeskarrieren i sjøforsvaret, nærmere bestemt på ubåt, der han trolig blir værende til han «kryper i pennalet».

Thomas er trolig en av verdens morsomste og triveligste typer når han er i godt humør, men et sant lite helvete når han har stått opp på feil bein. Heldigvis velger han oftest å stå opp på sitt «gode» sjøbein, og er en tvers i gjennom snill og pålitelig type. Etter å ha kjent Thomas i nesten 20 år, kan brudgommen fortsatt ikke huske at førstnevnte har brutt en eneste avtale. Thomas er trofast med på ferier, både på fjellet og på seilturer. Enkelte ganger kan det faktisk virke som om brudgommens familie avtaler turer med Thomas før det konfereres med brudgommen.. Til tross for at Thomas har bosatt seg i Bergen, er fyren meget mobil. Mye fordi han elsker å fly og fordi forsvaret forsyner han med gratis reiser og bonuspoeng, men forhåpentligvis og sannsynligvis fordi han også trives med å «henge» med gjengen på Østlandet, deriblant brudgommen og hans familie.

Brudgommens forlover og beste venn, Fredrik

Fredrik Helgesen (tlf: 93637166, mail: fr.helgesen@gmail.com)

Nøtterøy-gutten Fredrik Helgesen møtte brudgommen da de begge tilfeldigvis havnet i samme tropp under rekruttskolen på Madla. Fredrik hadde angivelig bestemt seg for at den ufyselige fyren han enkelte ganger hadde sett rekende langs brygga i Tønsberg ikledd slangeskinns-myggjagere og blazere i diverse sinnsyke farger, ikke skulle bli hans nye kompis. Brudgommen på sin side, hadde definitivt ingen ambisjoner om å bli kjent med noen som helst, da han hadde planer om å dimittere etter kun få dager. Historien ville det heldigvis annerledes. Fredrik lot hockeysveis være hockeysveis, og gav brudgommen en sjanse. Sistnevnte greide dessuten ikke å dimittere. De 15 årene Fredrik og brudgommen har kjent hverandre har bydd på mye moro og fest. Tidvis mye av sistnevnte. Heldigvis for brudgommen, var verken Fredrik eller deres felles kompis Anders langt unna eller vanskelig å be, når Eirik hadde ertet på seg et helt utested med vestkantsnobb eller lokale «høvdinger» på fjellet. «Juling er en av de få tingene i livet som fortsatt er gratis», pleide Fredrik si. Ironisk nok valgte denne fyren til slutt å bli politi.

Selv om historien ovenfor kanskje tyder på noe annet, er Fredrik selve definisjonen på «hel ved». En politikonstabel slik alle politikonstabler bør være, ikke for glad i å skrive anmeldelser, men med sterk rettferdighetssans. Dette gjenspeiler også hvordan Fredrik er som kompis. En dønn røddig fyr som kaller en spade for en spade. Selv om Fredrik etterhvert bosatte seg i Stavanger holder han og brudgommen jevnlig kontakt.

Ønskeliste

Vi setter så utrolig stor pris på at dere setter av tid til å reise helt til Mallorca for å feire disse dagene med oss. Vi forstår at dere bruker både ferie og penger på reise og vi synes dette er gave nok i seg selv.

Vi har blitt anbefalt allikevel å sette opp noen punkter i ønskelisten sånn i tilfelle. Vi har da valgt å sette opp følgende:

  • Bidrag i våre navn til Brystkreftforeningen (1644.27.32098)  • Penger til kunst/bryllupsreise (1206.27.42990)