Sidene lastes inn ...

Line & John Asbjørn

17. august 2019
Studenterhytta i Nordmarka

Vårt bryllup

Velkommen til bryllupssiden vår! Her legger vi ut informasjon om alt dere skulle lure på og om vi har glemt noe er det bare å ta kontakt. Vi gleder oss veldig til å feire dagen vår med alle dere som vi er glade i!

Brudeparet

Alle dere som invitert kjenner oss jo, men det skader jo aldri å fortelle litt likevel =) Vi møtte hverandre i Trondheim i 2008, den aller første dagen på religionsvitenskap på NTNU. John var allerede en erfaren student med en Bachelor i arkeologi, mens Line var helt ny på universitetet. Vi hadde mye til felles og fant hverandre raskt, og etter et par måneder med mange lange gåturer i Byåsen ble vi kjærester. Vi studerte bare sammen dette ene året. Året etter kom John inn på en master i arkeologi hvor han fikk dyrke sin interesse i flint, mens Line startet på Lektorstudiet og oppdaget geografiens spennende verden. Men forholdet utviklet seg og vi flyttet sammen senhøsten 2009, i Bakkegata på Møllenberg. Etterhvert fikk John mer og mer arbeid gjennom Kulturhistorisk museum i Oslo og det ble mange turer frem og tilbake til Herøya hybelhotell i Porsgrunn og andre mer perifere områder (les Gokk). Det ble også turer til Mosjøen og Havstein i Nord, Bærum i sør og til steder som København, Barcelona og Budapest enda lengre sør.

I 2014, da Line var ferdig som student flyttet vi til Sagene i Oslo. Her bodde vi frem til 2016, da vi endelig (etter en ganske lang jakt på egen bolig) flyttet inn i leiligheten vår på Hasle. I april 2017 kom det aller beste som har skjedd oss, nemlig Idunn og vi ble en liten familie. John fridde lørdag 7.oktober 2017 og nå bare snaut to år senere vies vi med nærmeste familie og forlovere tilstede på rådhuset 29.juni og feirer dette på studenterhytta med alle dere som leser denne teksten =)

Plan for dagen

Vi har ikke satt noe klart tidspunkt hvor vi begynner ettersom det ikke gjennomføres vielse denne dagen, men alle er velkomne fra kl. 13.00 for litt lek og morro, eventuelt bading i blankvann. Det blir servert noe sprudlende med og uten alkohol omtrent kl. 15.00 og middagen serveres kl 16.30.

Om Studenterhytta

Vi har valgt å holde feiringen på Studenterhytta i Oslomarkas nordlige del. En av grunnene til dette er at den ligger vakkert til med utsikt over skogen og med tilgang til badevann og turstier, slik at det er mulig å kombinere bryllupsfest med en hyggelig helg i skogen for store og små. Det var også viktig for oss at det er mulig å overnatte, så alle de som inviteres med barn kan velge å være med utover kvelden etter at de små er lagt (se praktisk info om overnatting).

Hytta ligger ved Blankvann i Sørkedalen og består av tre hovedbygninger som danner et tun; Kjellerberget Restaurant (bilde 2), Familiehytta og den store OSI-hytta med soverom, peisestue og dusj (bilde 1). Middagen holdes i Kjellerberget Restaurant og resten av feiringen vil foregå i OSI-hytta og/eller ute (alt etter hvor heldige vi er med været).



Studenterhytta drives nå av Marius Bakken og Tone Bjordam. Stedet den i dag ligger var tidligere sætra til gamle Blindern gård. SI (studentenes idrettsklubb) kjøpte tomta av Løvenskjold i 1929 og den første Studenterhytta på Kjellerberget sto ferdig allerede i samme år. Den ble bygd for studenter og delvis også av studenter. Hytta hadde overnattingsforbud for jenter i sine første år, men dette forbudet ble visst aldri overholdt og ble fjernet i 1939. Studenter av begge kjønn har brukt hytta til friluftsaktiviteter og sosiale lag etter bilder på studenterhyttas hjemmeside å dømme. I starten av krigen var hytta et samlingssted for studenter som gjennom SI var i frivillig militæropplæring. Flere fant veien videre inn i motstandsarbeid, og det er reist en bauta bak hytta til minne om Knut Møyen (leder av Milorg) og Milorg. Også Knut Sønsterbø skal ha vært en ivrig bruker av hytta i sin studietid og ble hyttesjef i 1939. Etterhvert tok nazistene kontroll over hytta og stengte den for resten av krigen.

Etter krigen ble hytta restaurert og Bygningen som i dag huser Kjellerberget restaurant ble satt opp. Familiehytta ble satt opp i 1946 og var originalt en badstue. Etterhvert ble den bygget om til overnatting og ble primært brukt av den eldre garde av tidligere studenter. Og, slik fikk denne hytta kallenavnet sitt \"Gamlekara\". OSI-hytta har brent ned og blitt bygget opp igjen i etterkrigstiden, den har blitt endret og modernisert og ble senest restaurert i 2012??. Men, hytta slik den står i dag har sitt grunnlag fra 40- og 50-tallet (Tone Bjordam (2011), studenterhytta.no/historie).

kart over området:

https://goo.gl/maps/VtC39ZF2HSXhFUYX6

 

Kontaktinfo

Line Munch Ryg: lineryg@gmail.com, 47276552

John Asbjørn Havstein: Jahavstein@gmail.com, 41472367

Svarfrist

vi ønsker oss svar på om du/dere kommer, hvor mange som kommer og om dere velger å overnatte, senest 20.juni.

Praktisk info

Plan for dagen

Vi har ikke satt noe klart tidspunkt hvor vi begynner ettersom det ikke gjennomføres vielse denne dagen, men alle er velkomne fra kl. 13.00 for litt lek og morro, eventuelt bading i blankvann. Det blir servert noe sprudlende med og uten alkohol omtrent kl. 15.00 og middagen serveres kl 16.30.

 

Forlovere

Lines forlover heter Marianne Haug Omdahl. Vi har kjent hverandre siden 2.klasse på Bleiker videregående og delt mang en glede, diskusjon, øl, sorg, latter, kaffe, kollektivleilighet, permisjonstid mm sammen. Hun giftet seg 8.juni i år og bor i Asker med sin mann Stein Kristian og datter Klara. Hum kan nås på telefon 984 25 474.



 

John Asbjørns forlover heter Torgeir Winther. De har kjent hverandre siden studietiden i Trondheim hvor hverdagen var fylt med flintknakking og kaffe. Nå bor Torgeir på Keyserløkka med sin kone Hilde og datter Eira, og det er fremdeles mye av både kaffe og flint, i tillegg til moro på lekeplassen, spillkvelder og skravling. Han kan nås på telefon 476 44 427.

Toastmaster

Er Kristin Munch-Christiansen, brudens søster. Husk å ta kontakt i god tid om det er ønskelig å si noen ord. Telefonnummer er 0045 405 26 779 og mail er krimr@hotmail.com. Angående taler; Vi kommer til å ha middagsbordsetting med små barn, så det kan være lurt å holde eventuelle taler litt korte.



Ankomst

Studenterhytta ligger på Kjellerberget ved Blankvann i Nordmarka. Gjestene ankommer til fots eller på på sykkel. Det er fint mulig å trille barnevogn inn til hytta. Dette er innenfor Markagrensa, det er derfor ikke lov å kjøre bil til hytta. Det er kun skogsnæringen og fastboende som kan kjøre i Marka. De som av helsemessige eller andre årsaker ønsker transport helt fram kan ta kontakt med oss slik at vi får organisert dette.

kart over området

Buss

For brukere av kollektiv transport er det buss som gjelder. Fra jernbanetorget (Bjørvika stasjon i Dronning Eufemias gate) tar man buss 32 voksen skog til Røa kirke. Der bytter man til buss 41 Sørkedalen. Stoppestedet heter Sørkedalen skole. Buss nr 32 fra Bjørvika går en gang i timen; 10.53, 11.53 eller 12.53 er nok de mest aktuelle tidene - alt ettersom når man ønsker å komme frem. Det tar omtrent en snau time å gå opp til hytta.

Siste buss hjem går per i dag kl 23.01 fra Sørkedalen skole.

Bil

For kjørende er der parkeringsmuligheter på Elveli parkeringsplass. Derfra er det omtrent 4,5km inn til hytta. Se kart over. Vi merker veien opp dagen i forveien.

Overnatting

Det er mulig (og ønskelig) å overnatte på OSI-hytta. Prisen for dette er 500,- per hode og inkludert er leie av sengetøy, håndklær og frokost søndag morgen. Betaling skjer via oss, enten Vipps eller til kontonummer 4516 26 64399. Per i dag har vi meldt overnatting på alle som ikke har uttrykt noe annet. Si fra så fort som mulig om du/dere ikke skal sove der.

Hjemturen samme kveld

Det er fint om de som ønsker å reise hjem senere enn med siste buss (kl.23) gir oss beskjed slik at vi kan forhåndsbestille en maxitaxi. Det er et stykke til sentrum og blir mer overkommelig om flere går sammen om regningen.

Oppgaver til gjestene 

I OSI-hytta er det vi som styrer og har ansvar (i motsetning til restauranten). Vi kommer derfor til å tildele gjestene noen små oppgaver i bryllupet (alt fra å koke kaffe til å være grillansvarlig), for å få festen til å fungere =)

Antrekk

Vi anbefaler alle å ta turen opp til hytta i gode sko og klær tilpasset været, det er nemlig litt over 4km å gå opp til hytta og grusvei hele veien. Det er fullt mulig å skifte når dere kommer frem. Til selskapet kan dere pynte dere som dere selv ønsker. Brudeparet stiller i dress og knelang kjole.

Det er et tun med gress og grusvei utenfor hyttene og myke furugulv inne, så vi vil ikke anbefale stiletthæler.

Mat og drikke

For alle som kommer tidlig blir det servert noe enkel lunchmat, ute om været tillater det. Det blir servert cava og noe sprudlende alkoholfritt kl 15.00

Middagen tilberedes av de dyktige kokkene på studenterhytta/kjellerberget resturant og bestå av tre retter (det er enda ikke avtalt innholdet i disse). Kjøkkenet på Kjellerberget jobber utelukkende med ferske råvarer og får ofte hele dyr fra de lokale bøndene de samarbeider med. Hele dyret blir foredlet slik at ingen ting går til spille. De lager blant annet spekeskinker og pølser, og bruker sopp og urter fra skogen, i kombinasjon med sesongens råvarer.Kjøkkensjefen Guttorm henter inspirasjon fra flere verdensdeler og kombinerer ofte det eksotiske med tradisjonell norsk mat. Han benytter både moderne og tradisjonelle matlagingteknikker og kombinerer gjerne disse for å skape interessante smaksopplevelser (studenterhytta.no/mat).

Etter middagen blir det kaker og kaffe, fri og selvbetjent bar og det blir servert kveldsmat (sannsynligvis fra grill) senere på kvelden.

Om noen ønsker å bidra med en kake er det bare å ta kontakt ? (47276552 eller 41472367).

Husk å gi beskjed om allergier eller andre tilpasningsbehov når du svarer på invitasjonen (eller så raskt som mulig etter)

For de overnattende blir det frokost på hytta og den består av brød som bakes på stedet og en rikholdig buffet.

Gaver

Det vi ønsker oss aller mest er at alle kan delta og (om mulig) overnatte på Studenterhytta. For info og pris se praktisk info.

Vi blir selvfølgelig takknemlige for alle gaver, men av praktiske hensyn ønsker vi ikke å motta gaver av noen særlig størrelse i selve bryllupet og det vil ikke være noe gavebord på studenterhytta. Om noen ønsker å gi gaver som passer den beskrivelsen tar vi gjerne imot kaffebesøk på Hasle!

For de som ønsker å gi en gave kommer vi til å lage en liten ønskeliste i google docs. Følg linken: https://docs.google.com/document/d/1-vPn_lQY22EnnfE4k7Fdc0MzgoxRIE-gNz-KPvXFlg0/edit?usp=sharing

 

Send oss en hilsen

Legg igjen din/deres epostadresse og få varsel på epost når/hvis brudeparet svarer på hilsningen deres