Mari & Einar

28. mai 2022
Vangsnes Kyrkje + Blix Hotell

Mari + Einar

Velkommen i bryllup mai 2o21!

Midt i tjukkeste Corona-tid, på en helt alminnelig søndag, fant Einar ut at det var dags for det store spørsmålet.
Mari ble vekket av en lur liten jente, og helt i ørska registrerer hun en liten sort boks og et smil som spør; vil du gifte deg med pappaen min? Det ble tårer, kyss og pannekaker den morgenen. <3

Siden den søndagen har vi hatt et mål, - å samle alle vi er glade i til en skikkelig bra bryllupsfest. Sammen med fine folk, ønsker vi å skape en magisk ramme for kjærlighet, fest og glede. En helg fylt av gode venner, vår fine storfamilie, smakfull mat med forfriskende drikke, vakker natur omringet av fjord og fjell - ja, rett og slett; en drømmehelg med hverandre og dere.

På denne nettsiden vil dere forhåpentligvis finne den informasjonen dere trenger, og savner dere noe er det bare å gi oss en lyd.

Vi gleder oss enormt, og ser frem til å feire sammen med alle dere!

Klemmer fra Mari og Einar

Overnatting

Ettersom de fleste vil ankomme langveisfra, har vi kontaktet flere overnattingsmuligheter i Vik og omegn. Vi har ikke booket rom til dere, dette ansvaret må dere ta selv. Vi har imidlertid holdt av alt det meste på disse lokasjonene, forbeholdt for gjester til vårt bryllup.  Ta selv kontakt med de ulike stedene og oppgi at dere skal i vårt bryllup, så vil dere få en god pris.

Her er en liten beskrivelse og kontaktinformasjon til de ulike overnattingsmulighetene vi har kontaktet:

Blix Hotell (Vik sentrum):
Blix Hotell er lokasjon for bryllupsfesten, det ligger midt i Vik sentrum og er et fantastisk lite hotell, drevet av veldig hyggelig Jorunn Åsfrid. Jorunn har 25 rom, som er tilgjengelige for booking.

Kontaktinfo finnes her: https://www.blixhotell.no/

Djuvik Camping (Ved familiegården til Mari): 
Djuvik Camping er en idyllisk og veldig hyggelig campingplass langs fjorden, og er nabo med familiegården til Mari. Eivind har 9 fine familiehytter med eget bad, og 11 hytter hvor man må benytte et fint fellesbad. Av de 9 hyttene har 4 stykker to soverom, og de andre 5 har ett soverom. Alle har imidlertid 4 sengeplasser, så her er det en god anledning for flere å bo sammen. Campingen ligger cirka 5 km fra Vik Sentrum, og vi planlegger derfor felles transport fra Vik til Djuvik på nattestid lørdag, etter bryllupsfesten. Campingen vil derfor være et godt overnattingssted for den som er glad i en fest, både fredag og lørdag.

Det er mulig å booke seg inn på hytter eller på camping. Ta kontakt med vår gode nabo, Eivind Lidal om du/dere ønsker plass her. Info finnes her: http://djuvikcamping.no/

Sæbøfjosen gard (Vik Sentrum): 
Sæbæfjosen gard er et veldig hyggelig gårdsbruk, lokalt plassert i sentrum av Vik. (cirka 5 min gange til hotellet). Gården har 20 rom tilgjengelig for booking. Ta kontakt med Bjørn Tore og gjengen her: https://www.sabofjosen.no/

Andre muligheter: 
Det finnes også tilgjengelige hytter og campingmuligheter på AirBnB og booking.com for de som ønsker å finne noe selv. Da anbefales det å søke på Vik i Sogn. Det er mulig å bo i Leikanger, Sogndal eller Balestrand, men for alle disse stedene er man avhengig av ferge fra Vangsnes (siste ferga går 00.50 lørdags kveld) og det er et stykke å kjøre (ev. ta taxi) videre etter ferga til alle tre tettstedene.

Gaveliste

Ettersom vi mistenker at dette vil etterspørres, vil vi legge ut en gaveliste her snart.
Vi ønsker allikevel å påpeke at det viktigste for oss er at du/dere kommer, og hjelper oss med å lage den festen vi drømmer om. Det er den gaven vi vil sette mest pris på.

Program

Fredag 27. mai: Dagen før dagen!


Fredagsfest på gården:)

Fra 18.00 - utover kveldstimene,

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Festen - før-festen\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\", \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"bli-kjent fest\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" eller \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"prøvefest\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" - kjært barn har mange navn.

Vi satser på godt vær, og lager en rolig grill-aften i Djuvik. Vertskapet finner frem noen tønnegriller i Djuvik, og lager noe grill-tilbehør, og så sørger dere selv for å finne noe å grille selv. Samme gjelder det dere ønsker å drikke.

Denne festen har to enkle ambisjoner;  god stemning og at alle gjestene skal bli litt bedre kjent!

 

Lørdag 28. mai: Bryllupsdagen!


Mulig morgentur i fjellheimen. 
Brudens bror er en ivrig fjellgeit og har sagt seg villig til behjelpelig med turtips om noen ønsker det. Han kan muligens også lokkes med på tur, hvis det er stor interesse for dette.

13.00: Vielse i Vangsnes Kyrkje.
Kirkedørene åpner 12.30, fint om alle er på plass inne i kirken 12.45.

15.00: Lett vente-bevertning og aktiviteter utenfor Blix Hotell i Vik.
Det settes frem noen gøyale spill og aktiviterer, og serveres en smakebit av lokal mat. Dette vil man ikke gå glipp av.

16.30: Felles fotografering utenfor Blix Hotell. 
Brudeparet ønsker bilde av alle gjestene, så før vi starter festen er det fint om alle er tilstede utenfor Blix Hotell i Vik på dette tidspunkt.

17.00: Bryllupsmiddag og fest Blix Hotell i Vik. 
Nu starter festen. Det er bare å finne frem smilet, appetitten, den rosa sangen og danseskoa. Kvelden skal bli til natt, minner skal skapes og deles, og vi håper alle sammen lager en kveld vi skal huske for resten av livet.

02.30: Felles busstransport fra Vik til Djuvik. 
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Nå går de gamle hjem\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" heter det i sangen. Du trenger ikke være hverken gammel, eller trett- men busskyss til campingen skal du få om du ønsker det. På dette tidspunktet er nok forøvrig også baren stengt på hotellet, og bandet har muligens spilt sin siste låt.  God natt, heter det seg vel da.

Søndag 29. mai: Tre dager til ende!


Fra klokken 12.00 - Bursdags, og avskjedsbrunsj.
Brudgommen har bursdag. Vi har helt sikker kake igjen. Vi antar at noen er litt slitne, og bør avvente en stund før man setter seg bak et ratt. Derfor sørger vi for en avslappende, rolig og forhåpentligvis hyggelig søndagsbrunsj på gården. Igjen setter vi frem noen bord og stoler, finner frem til kakerester og setter på litt rolig musikk. Det er bare å komme når man har kravlet seg ut av senga.

Toastmaster

Ettersom vi begge kommer fra sterkt talerføre familier, antar vi at det vil være noen som vil ønske å si noen ord. Derfor var det viktig for oss å finne en toastmaster som både har sjarm og godt humør, men som også kan lose oss gjennom rosa sanger, gode vitser, tårer, smil, gamle historier og applauser.

Vi har da vært så heldig at onkelen til Mari, Christian har takket ja til rollen.
Christian er intet ringere enn en proff kommentator og programleder, så vi føler han kan mestre denne oppgaven godt.

Så, ønsker du/dere å bidra med noen ord, sang, vits, revysnutt eller andre kunstner - ta kontakt med Christian under.Christian Petter Paasche
Tlf.nr: 907 39 689

Slik finner du frem

Kjøreturen over fjellet:
Fra Ormåsen til Djuvik bør man beregne 5,5 - 6 timer for overfart over fjellet. Dette er uten noe særlig stopp.
Det anbefales å kjøre Rv 7 gjennom Hallingdalen til Gol, deretter Rv 52 over Hemsedalsfjellet , før man deretter kan velge mellom to alternative ruter siste biten, enten 1) via Riksvei 13 over Vikafjellet, eller 2) riksvei 5 via Sogndal. Alternativ 1 over Vikafjellet anbefales sterkt hvis det er pent vær.

Se her for beskrivelse av rutene via Google Maps: https://goo.gl/maps/A317FkS4QAWHjyH58

Djuvik Gård (familiegården til Mari): 
Djuvik gård ligger langs Rv 13, omtrent midt mellom Vangsnes og Vik. Fra begge steder bruker man omtrent 5-10 min å kjøre.
På gården vil det ikke være så mange muligheter for parkering, men vi skal avtale med noen naboer slik at vi vil ha plass til noen biler. Det anbefales derfor å samkjøre hit f.eks. på fredagsfesten. Googlelinken ovenfor fører til gården.

Vangsnes Kyrkje:

Vangsnes Kyrke ligger oppå neset på Vangsnes, rett i nærheten av severdigheten; statuen av \"fridtjof den frøkne\". Det står skiltet til statuen nede ved fergekaia. https://www.google.com/maps/place/Vangsnes+kyrkje/@61.1697326,6.6394782,389m/data=!3m2!1e3!4b1!4m5!3m4!1s0x461603db327b35e9:0xfd9877de2e7ba62e!8m2!3d61.1697326!4d6.6416722

Blix Hotell:

Blix hotell ligger i hovedgata i Vik sentrum, Vikøyri. Vis-a-vis Coop Ekstra.
https://www.google.com/maps/place/Blix+Hotell/@61.0871924,6.5789347,17z/data=!3m1!4b1!4m8!3m7!1s0x463df977de07f93b:0xeef96b98087f8cf7!5m2!4m1!1i2!8m2!3d61.0871924!4d6.5811287

Send oss en hilsen

Legg igjen din/deres epostadresse og få varsel på epost når/hvis brudeparet svarer på hilsningen deres