Mari & Einar

28. mai 2022
Vangsnes Kyrkje + Blix Hotell

Mari + Einar

Velkommen i bryllup mai 2o22!

Eventyret startet i  2020, rett etter utbruddet av pandemi, på en helt alminnelig søndag, fant Einar ut at det var dags for det store spørsmålet. Mari ble vekket av en lur liten jente, og helt i ørska, med kul på magen, registrerte hun en liten sort boks og et smil som spør; vil du gifte deg med pappaen min? Det ble tårer, kyss og pannekaker den morgenen. <3

Siden den søndagen har vi hatt et mål, et mål som har blitt utsatt men som fortsatt gjelder - vi vil samle alle vi er glade i til en skikkelig bra bryllupsfest. Sammen med fine folk, ønsker vi å skape en magisk ramme for kjærlighet, fest og glede. En helg fylt av gode venner, vår herlige storfamilie, smakfull mat med forfriskende drikke, vakker natur omringet av fjord og fjell - ja, rett og slett; en drømmehelg med hverandre og dere.

På denne nettsiden vil dere forhåpentligvis finne den informasjonen dere trenger, og savner dere noe er det bare å gi oss en lyd.

Vi gleder oss enormt, og kan nesten ikke vente mer på mai 2022!

Klemmer fra Mari og Einar

Overnatting

Ettersom de fleste vil ankomme langveisfra, har vi kontaktet flere overnattingsmuligheter i Vik og omegn. Vi har ikke booket rom til dere, dette ansvaret må dere ta selv. Vi har imidlertid holdt av alt det meste på disse lokasjonene, forbeholdt for gjester til vårt bryllup.  Ta selv kontakt med de ulike stedene og oppgi at dere skal i vårt bryllup, så vil dere få en god pris.

Her er en liten beskrivelse og kontaktinformasjon til de ulike overnattingsmulighetene vi har kontaktet:

Blix Hotell (Vik sentrum):
Blix Hotell er lokasjon for bryllupsfesten, det ligger midt i Vik sentrum og er et fantastisk lite hotell, drevet av veldig hyggelig Jorunn Åsfrid. Jorunn har 25 rom, som er tilgjengelige for booking.

Kontaktinfo finnes her: https://www.blixhotell.no/

Djuvik Camping (Ved familiegården til Mari): 
Djuvik Camping er en idyllisk og veldig hyggelig campingplass langs fjorden, og er nabo med familiegården til Mari. Eivind har 9 fine familiehytter med eget bad, og 11 hytter hvor man må benytte et fint fellesbad. Av de 9 hyttene har 4 stykker to soverom, og de andre 5 har ett soverom. Alle har imidlertid 4 sengeplasser, så her er det en god anledning for flere å bo sammen. Campingen ligger cirka 5 km fra Vik Sentrum, og vi planlegger derfor felles transport fra Vik til Djuvik på nattestid lørdag, etter bryllupsfesten. Campingen vil derfor være et godt overnattingssted for den som er glad i en fest, både fredag og lørdag.

Det er mulig å booke seg inn på hytter eller på camping. Ta kontakt med vår gode nabo, Eivind Lidal om du/dere ønsker plass her. Info finnes her: http://djuvikcamping.no/

Sæbøfjosen gard (Vik Sentrum): 
Sæbæfjosen gard er et veldig hyggelig gårdsbruk, lokalt plassert i sentrum av Vik. (cirka 5 min gange til hotellet). Gården har 20 rom tilgjengelig for booking. Ta kontakt med Bjørn Tore og gjengen her: https://www.sabofjosen.no/

Andre muligheter: 
Det finnes også tilgjengelige hytter og campingmuligheter på AirBnB og booking.com for de som ønsker å finne noe selv. Da anbefales det å søke på Vik i Sogn. Det er mulig å bo i Leikanger, Sogndal eller Balestrand, men for alle disse stedene er man avhengig av ferge fra Vangsnes (siste ferga går 00.50 lørdags kveld) og det er et stykke å kjøre (ev. ta taxi) videre etter ferga til alle tre tettstedene.

Gaveliste

Før vi legger ut en liste, må vi få spesifisere at den viktigste gaven for oss er at alle kommer!

Vi har også laget en gaveliste - den følger her:

  • Gaveliste på Kitch´n: Vi har opprettet en liste på Kitchn, den ligger her. 

  • Biffkniver fra bestikkserie \\\\\\\"Tuva\\\\\\\" , Hardanger bestikk: I listen fra Kitchn har vi ønsket oss denne bestikkserien, men Kitchn selger denne serien kun som gaveeske. Det er mulig å kjøpe enkeltdeler på hardangerbestikk.no, Her finnes også biffkniver i samme serie, som vi også ønsker oss.

  • Designplakater: Kartplakater fra Design by Odd, en plakat av Buskerud fylke og en av Sogn og Fjordane. Begge med sort bakgrunn, og hvite fylkesutsnitt. Se her for Sogn og Fjordane og her for Buskerud.

  • Sportsutstyr: Firemanns-fjelltelt.

  • Opplevelser. (Konserter, hyttetur, fjelltur, middagsopplevelser, mat/vinkurs, osv)

  • Donasjon til bryllupsreise til Italia.
    For å unngå kontanter i selve bryllupet, har vi opprettet et eget kontonummer for bryllupsreisen. Kontonummeret er 3730 06 25844.

Program

Fredag 27. mai: Dagen før dagen - bli kjent med hverandre!


Brudeparet er skikkelig heldig, for det er altså så mange av våre venner og familie som allerede har bekreftet at de ønsker å ta turen over fjellet for å dele den store dagen med oss. Vi har også forstått det på flere at mange vil benytte Kristi-Himmefart helgen til å ta en såkalt norsk oval langhelg. Derfor antar vi at de fleste av dere gjester vil være tilstede i Vik allerede fredag morgen, og da innså vi at det kanskje kunne bli litt trangt for alle på gården.

Vi har derfor delt fredagsfesten i to, en for familien og en for venner. Er du en del av begge klaner kan du få disp til å være med på begge. Felles for begge samlingene er to enkle ambisjoner;  god stemning og at alle gjestene skal bli litt bedre kjent! Vi gleder oss.

Fra klokken  17.00 - FAMILIEgrilling på gården!
Vi satser på godt vær, og inviterer familien på en grillmiddag i Djuvik. Vertskapet finner frem noen tønne-griller i Djuvik, og lager noe grill-tilbehør, og så sørger dere selv for å finne noe å grille selv. Samme gjelder det dere ønsker å drikke.

Fra klokken 19.30: VENNEsamling på hotellet!
Blix hotell i Vik er en fantastisk institusjon med hjertevarme, god atmosfære og smakelig mat. Vi håper derfor alle vennene våres vil ta turen innom Blix fredags kvelden for en matbit, litt lett mingling og godprat kvelden før kvelden. Jorunn Åsfrid & co på hotellet lager en fantastisk pizza, og hun har også lokale drikkevarer som varmt kan anbefales.

Lørdag 28. mai: Bryllupsdagen!


12.30: Vielse i Vangsnes Kyrkje.
Kirkedørene åpner 12.00, fint om alle er på plass inne i kirken 12.10.

14.30: Lett vente-bevertning og aktiviteter utenfor Blix Hotell i Vik.
Det settes frem noen gøyale spill og aktiviteter, og serveres en smakebit av lokal mat. Dette vil man ikke gå glipp av.

16.00: Brudeparet ankommer og vi kjører felles fotografering utenfor Blix Hotell. 
Brudeparet er endelig ferdig med de formelle smilene foran blitzen, og med et lite glass bobler i hånden ønsker vi bilde av alle gjestene. Derfor, fint om alle er tilstede utenfor Blix Hotell i Vik på dette tidspunkt.

17.00: Bryllupsmiddag og fest Blix Hotell i Vik. 
Nu starter festen. Det er bare å finne frem smilet, appetitten, den rosa sangen og danseskoa. Kvelden skal bli til natt, minner skal skapes og deles, og vi håper alle sammen lager en kveld vi skal huske for resten av livet.

02.30: Felles busstransport fra Vik til Djuvik. 
\\\\\\\\\\\\\\\"Nå går de gamle hjem\\\\\\\\\\\\\\\" heter det i sangen. Du trenger ikke være hverken gammel, eller trett- men buss-skyss til campingen skal du få om du ønsker det. På dette tidspunktet er nok forøvrig også baren stengt på hotellet, og bandet har muligens spilt sin siste låt.  God natt, heter det seg vel da.

Søndag 29. mai: Tre dager til ende!


Vi regner med alle er slitne, vi regner med at alle har gode minner fra gårsdagen, og vi mottar gjerne en ekstra søndagsklem og avskjed! Derfor stikk gjerne innom gården fra etter 12.00 om du vil si hei, og hadet før snuten vender hjemover.

Takk, farvel og vel hjem!

Toastmaster

Ettersom vi begge kommer fra sterkt talerføre familier, antar vi at det vil være noen som vil ønske å si noen ord. Derfor var det viktig for oss å finne en toastmaster som både har sjarm og godt humør, men som også kan lose oss gjennom rosa sanger, gode vitser, tårer, smil, gamle historier og applauser.

Vi har da vært så heldig at onkelen til Mari, Christian har takket ja til rollen.
Christian er intet ringere enn en proff kommentator og programleder, så vi føler han kan mestre denne oppgaven godt.

Så, ønsker du/dere å bidra med noen ord, sang, vits, revysnutt eller andre kunstner - ta kontakt med Christian under.Christian Petter Paasche
Tlf.nr: 907 39 698

Slik finner du frem

Kjøreturen over fjellet:
Fra Ormåsen til Djuvik bør man beregne 5,5 - 6 timer for overfart over fjellet. Dette er uten noe særlig stopp.
Det anbefales å kjøre Rv 7 gjennom Hallingdalen til Gol, deretter Rv 52 over Hemsedalsfjellet , før man deretter kan velge mellom to alternative ruter siste biten, enten 1) via Riksvei 13 over Vikafjellet, eller 2) riksvei 5 via Sogndal. Alternativ 1 over Vikafjellet anbefales sterkt hvis det er pent vær.

Se her for beskrivelse av rutene via Google Maps: https://goo.gl/maps/A317FkS4QAWHjyH58

Djuvik Gård (familiegården til Mari): 
Djuvik gård ligger langs Rv 13, omtrent midt mellom Vangsnes og Vik. Fra begge steder bruker man omtrent 5-10 min å kjøre.
På gården vil det ikke være så mange muligheter for parkering, men vi skal avtale med noen naboer slik at vi vil ha plass til noen biler. Det anbefales derfor å samkjøre hit f.eks. på fredagsfesten. Googlelinken ovenfor fører til gården.

Vangsnes Kyrkje:

Vangsnes Kyrke ligger oppå neset på Vangsnes, rett i nærheten av severdigheten; statuen av \"fridtjof den frøkne\". Det står skiltet til statuen nede ved fergekaia. https://www.google.com/maps/place/Vangsnes+kyrkje/@61.1697326,6.6394782,389m/data=!3m2!1e3!4b1!4m5!3m4!1s0x461603db327b35e9:0xfd9877de2e7ba62e!8m2!3d61.1697326!4d6.6416722

Blix Hotell:

Blix hotell ligger i hovedgata i Vik sentrum, Vikøyri. Vis-a-vis Coop Ekstra.
https://www.google.com/maps/place/Blix+Hotell/@61.0871924,6.5789347,17z/data=!3m1!4b1!4m8!3m7!1s0x463df977de07f93b:0xeef96b98087f8cf7!5m2!4m1!1i2!8m2!3d61.0871924!4d6.5811287

Tips til fotturer

Ettersom vi har en vennegjeng og familie som er glad i natur, og fjellturer kommer vi her til å legg ut noen tips til kortere og lengre turer i Vik og omegn.

Antrekk

Vi hadde egentlig ikke tenkt å legge store føringer for antrekk, det viktigste for oss er at du har på deg noe du trives i, og kan danse i.

Det håper imidlertid du vil pynte deg, og omgivelsene roper på bunaden (brudgommen har valgt dette antrekket), men det er intet krav.

Kleskoden «Pent» er vel den mest dekkende.

Kanskje like viktig som trivsel er antrekk tilpasset for været.Vestlandet i mai kan være både utfordrende og givende, så en liten titt på yr.deg no før du pakker er å anbefale.

 

 

Send oss en hilsen

Legg igjen din/deres epostadresse og få varsel på epost når/hvis brudeparet svarer på hilsningen deres