Mari & Einar

28. mai 2022
Vangsnes Kyrkje + Blix Hotell

Mari + Einar

Velkommen i bryllup mai 2o22!

Eventyret startet i  2020, rett etter utbruddet av pandemi, på en helt alminnelig søndag, fant Einar ut at det var dags for det store spørsmålet. Mari ble vekket av en lur liten jente, og helt i ørska, med kul på magen, registrerte hun en liten sort boks og et smil som spør; vil du gifte deg med pappaen min? Det ble tårer, kyss og pannekaker den morgenen. <3

Siden den søndagen har vi hatt et mål, et mål som har blitt utsatt men som fortsatt gjelder - vi vil samle alle vi er glade i til en skikkelig bra bryllupsfest. Sammen med fine folk, ønsker vi å skape en magisk ramme for kjærlighet, fest og glede. En helg fylt av gode venner, vår herlige storfamilie, smakfull mat med forfriskende drikke, vakker natur omringet av fjord og fjell - ja, rett og slett; en drømmehelg med hverandre og dere.

På denne nettsiden vil dere forhåpentligvis finne den informasjonen dere trenger, og savner dere noe er det bare å gi oss en lyd.

Vi gleder oss enormt, og kan nesten ikke vente mer på mai 2022!

Klemmer fra Mari og Einar

Overnatting

Ettersom de fleste vil ankomme langveisfra, har vi kontaktet flere overnattingsmuligheter i Vik og omegn. Vi har ikke booket rom til dere, dette ansvaret må dere ta selv. Vi har imidlertid holdt av alt det meste på disse lokasjonene, forbeholdt for gjester til vårt bryllup.  Ta selv kontakt med de ulike stedene og oppgi at dere skal i vårt bryllup, så vil dere få en god pris.

Her er en liten beskrivelse og kontaktinformasjon til de ulike overnattingsmulighetene vi har kontaktet:

Blix Hotell (Vik sentrum):
Blix Hotell er lokasjon for bryllupsfesten, det ligger midt i Vik sentrum og er et fantastisk lite hotell, drevet av veldig hyggelig Jorunn Åsfrid. Jorunn har 25 rom, som er tilgjengelige for booking.

Kontaktinfo finnes her: https://www.blixhotell.no/

Djuvik Camping (Ved familiegården til Mari): 
Djuvik Camping er en idyllisk og veldig hyggelig campingplass langs fjorden, og er nabo med familiegården til Mari. Eivind har 9 fine familiehytter med eget bad, og 11 hytter hvor man må benytte et fint fellesbad. Av de 9 hyttene har 4 stykker to soverom, og de andre 5 har ett soverom. Alle har imidlertid 4 sengeplasser, så her er det en god anledning for flere å bo sammen. Campingen ligger cirka 5 km fra Vik Sentrum, og vi planlegger derfor felles transport fra Vik til Djuvik på nattestid lørdag, etter bryllupsfesten. Campingen vil derfor være et godt overnattingssted for den som er glad i en fest, både fredag og lørdag.

Det er mulig å booke seg inn på hytter eller på camping. Ta kontakt med vår gode nabo, Eivind Lidal om du/dere ønsker plass her. Info finnes her: http://djuvikcamping.no/

Sæbøfjosen gard (Vik Sentrum): 
Sæbæfjosen gard er et veldig hyggelig gårdsbruk, lokalt plassert i sentrum av Vik. (cirka 5 min gange til hotellet). Gården har 20 rom tilgjengelig for booking. Ta kontakt med Bjørn Tore og gjengen her: https://www.sabofjosen.no/

Andre muligheter: 
Det finnes også tilgjengelige hytter og campingmuligheter på AirBnB og booking.com for de som ønsker å finne noe selv. Da anbefales det å søke på Vik i Sogn. Det er mulig å bo i Leikanger, Sogndal eller Balestrand, men for alle disse stedene er man avhengig av ferge fra Vangsnes (siste ferga går 00.50 lørdags kveld) og det er et stykke å kjøre (ev. ta taxi) videre etter ferga til alle tre tettstedene.

Gaveliste

Før vi legger ut en liste, må vi få spesifisere at den viktigste gaven for oss er at alle kommer!

Vi har også laget en gaveliste - den følger her:

  • Gaveliste på Kitch´n: Vi har opprettet en liste på Kitchn, den ligger her. 

  • Biffkniver fra bestikkserie \\\\\\\"Tuva\\\\\\\" , Hardanger bestikk: I listen fra Kitchn har vi ønsket oss denne bestikkserien, men Kitchn selger denne serien kun som gaveeske. Det er mulig å kjøpe enkeltdeler på hardangerbestikk.no, Her finnes også biffkniver i samme serie, som vi også ønsker oss.

  • Designplakater: Kartplakater fra Design by Odd, en plakat av Buskerud fylke og en av Sogn og Fjordane. Begge med sort bakgrunn, og hvite fylkesutsnitt. Se her for Sogn og Fjordane og her for Buskerud.

  • Sportsutstyr: Firemanns-fjelltelt.

  • Opplevelser. (Konserter, hyttetur, fjelltur, middagsopplevelser, mat/vinkurs, osv)

  • Donasjon til bryllupsreise til Italia.
    For å unngå kontanter i selve bryllupet, har vi opprettet et eget kontonummer for bryllupsreisen. Kontonummeret er 3730 06 25844.

Toastmaster

Ettersom vi begge kommer fra sterkt talerføre familier, antar vi at det vil være noen som vil ønske å si noen ord. Derfor var det viktig for oss å finne en toastmaster som både har sjarm og godt humør, men som også kan lose oss gjennom rosa sanger, gode vitser, tårer, smil, gamle historier og applauser.

Vi har da vært så heldig at onkelen til Mari, Christian har takket ja til rollen.
Christian er intet ringere enn en proff kommentator og programleder, så vi føler han kan mestre denne oppgaven godt.

Så, ønsker du/dere å bidra med noen ord, sang, vits, revysnutt eller andre kunstner - ta kontakt med Christian under.Christian Petter Paasche
Tlf.nr: 907 39 698

Slik finner du frem

Kjøreturen over fjellet:
Fra Ormåsen til Djuvik bør man beregne 5,5 - 6 timer for overfart over fjellet. Dette er uten noe særlig stopp.
Det anbefales å kjøre Rv 7 gjennom Hallingdalen til Gol, deretter Rv 52 over Hemsedalsfjellet , før man deretter kan velge mellom to alternative ruter siste biten, enten 1) via Riksvei 13 over Vikafjellet, eller 2) riksvei 5 via Sogndal. Alternativ 1 over Vikafjellet anbefales sterkt hvis det er pent vær.

Se her for beskrivelse av rutene via Google Maps: https://goo.gl/maps/A317FkS4QAWHjyH58

Djuvik Gård (familiegården til Mari): 
Djuvik gård ligger langs Rv 13, omtrent midt mellom Vangsnes og Vik. Fra begge steder bruker man omtrent 5-10 min å kjøre.
På gården vil det ikke være så mange muligheter for parkering, men vi skal avtale med noen naboer slik at vi vil ha plass til noen biler. Det anbefales derfor å samkjøre hit f.eks. på fredagsfesten. Googlelinken ovenfor fører til gården.

Vangsnes Kyrkje:

Vangsnes Kyrke ligger oppå neset på Vangsnes, rett i nærheten av severdigheten; statuen av \"fridtjof den frøkne\". Det står skiltet til statuen nede ved fergekaia. https://www.google.com/maps/place/Vangsnes+kyrkje/@61.1697326,6.6394782,389m/data=!3m2!1e3!4b1!4m5!3m4!1s0x461603db327b35e9:0xfd9877de2e7ba62e!8m2!3d61.1697326!4d6.6416722

Blix Hotell:

Blix hotell ligger i hovedgata i Vik sentrum, Vikøyri. Vis-a-vis Coop Ekstra.
https://www.google.com/maps/place/Blix+Hotell/@61.0871924,6.5789347,17z/data=!3m1!4b1!4m8!3m7!1s0x463df977de07f93b:0xeef96b98087f8cf7!5m2!4m1!1i2!8m2!3d61.0871924!4d6.5811287

Tips til fotturer

Ettersom vi har en vennegjeng og familie som er glad i natur, og fjellturer kommer vi her til å legg ut noen tips til kortere og lengre turer i Vik og omegn.

Dagstur til Kongshaug (857 m.o.h) med fantastisk utsikt. (kan være snø)

Turen til Kongshaug er en lett og fin gåtur på ATV vei og markert T-sti. Turen er på ca 4 km en vei, i lett kupert terreng med ca 350 høydemeter. Turen starter fra Vangsnes etter en liten kjøretur fra Vik. En privat skogsbilvei på ca 4 km (kan betale med vipps) tar deg opp til 518 m.o.h. Derifra er det en lett og fin tur til toppen av Kongshaug. På vei opp til toppen passerer du flere fine småvann, hvor du kan nyte nisten eller en kopp kaffe med en fantastisk utsikt.

Beregn ca 2-3 timer tur- retur.

Det finnes også en hardere løype opp til de som ønsker seg en «treningsøkt»,  i tillegg til fantastisk utsikt.Ta kontakt du ønsker en bedre forklaring på turen ta kontakt

Gåtur på «Vikafjellet» Ovriseggi (ca 800 m.o.h) med utsikt over Vik. (Kan være snø)

Denne turen går fra begynnelsen av Vikafjellet og tilbake mot Vik. Turen er på ca 4,5 km en vei og er en ganske «flat» etappe. Turen tar deg ut til et utsiktspunkt med god utsikt over Vik «sentrum». Turen starter fra tunellen på Vikafjellet, der finnes en parkeringsplass, og beveger seg i nordlig retning mot Vik. Det er lite med vann eller bekker underveis, så kan være lurt å ta med drikke og kanskje litt niste. Turen tar ca 2 timer tur retur. Turen starter på 895 m.o.h og høyeste punkt er 930 meter, ergo en ganske falt tur. Stien er godt merket med Røde T’er.

Ønsker du bedre forklaring på turen ta kontakt.Fotvandring i vik

Sjekk ut ut.no for gode løyper

Antrekk

Vi hadde egentlig ikke tenkt å legge store føringer for antrekk, det viktigste for oss er at du har på deg noe du trives i, og kan danse i.

Det håper imidlertid du vil pynte deg, og omgivelsene roper på bunaden (brudgommen har valgt dette antrekket), men det er intet krav.

Kleskoden «Pent» er vel den mest dekkende.

Kanskje like viktig som trivsel er antrekk tilpasset for været.Vestlandet i mai kan være både utfordrende og givende, så en liten titt på yr.deg no før du pakker er å anbefale.

 

 

Program

Her finner du oversikt over alt som skal skje gjennom helgen. Sammen håper vi å skape en magisk fest tre dager til ende -  vi er i allefall veldig klare. <3Fredagen -  dagen før dagen, la oss bli bedre kjent!


 

17.00 - Familiegrilling på gården. 

Vi inviterer familien til grilling på gården. Vi setter frem store tønnegriller, og lager tilbehør. Dere tar med grillmat og det dere måtte ønske å drikke selv. Lave skuldre, god mat og utefest i Løa. Husk varme klær og en varm innstilling. Dette må være en oppskrift på et første møte mellom familiene.

Fra 19.30 -  Vennefest på hotellet. 

Ettersom det ble litt folksomt på gården, fant vi ut at hvorfor ikke teste hotellet dagen før. Vi inviterer derfor alle venner til å samles på hotellet fra 19.30. Det er forøvrig anledning for yngre familiemedlemmer å delta også her. Jorunn Åsfrid setter få begrensninger, annet enn at vi må være i konferansesalen, vi må smile og vi må nyte mat og drikke kjøpt på hotellet. Pizzaen kan varmt anbefales! Her må "bli kjent" stemningen skapes av oss, så ikle deg et stort smil, den gode latteren og nysgjerrighet for å finne ut mer om folket på nabobordet.

Lørdagen - selve bryllupsdagen!


12.30 - Vielse i Vangsnes Kyrkje

Vi planlegger å si ja, du bør ikke gå glipp av det. Og fordi vi kjenner mange tidsoptimister, ber vi om at alle er på plass i kirken senest 12.10. Kirken er liten, så vi blir godt kjent. Vi ber også om at dere ikke tar bilder i det bruden går opp kirkegulvet. Det vil fotografen ta seg av.

14.30 - Matbit fra lokale skatter på hotellet. 

Vi vet det kan gå lenge mellom maten på en dag som denne, og skal man ha en aktiv gjeng utover kvelden må det sørges for næring. Det serveres derfor en liten matbuffet på hotellet, dette vil du ikke gå glipp av!

15.45 - Velkomst brudeparet og fellesbilde

Vi håper dere vil ta oss godt i mot etter noen timer med fotografering, det trenger vi nok. Dere skal få noen bobler i hånden, og etter all tjohei må dere ikle dere deres fineste smil, for da skal det taes fellesbilde utenfor hotellet. Fotografen vår Helene er sjefen for dette.

17.00 - Vi setter oss til bords!

Det skal tales, det skal skåles, det skal spises, det skal danses og vi gleder oss skikkelig til en ordentlig bryllupsfest med de fineste vennene og familien vår.

Søndagen - Adieu!


Tre dager til ende er over, det er på tide å si adieu til fjord og fjell. Vi håper dere har kost dere masse, og at dere sitter igjen med mange gode minner. Det gjør helt garantert vi. Brudeparet vil være tilbake på gården fra klokken 12.00, hvis dere ønsker å stikke innom for en kort avskjed før nesen settes østover for de fleste.

 

Send oss en hilsen

Legg igjen din/deres epostadresse og få varsel på epost når/hvis brudeparet svarer på hilsningen deres