Gordana & Ola

04. august 2018
Frogner kirke
Vi gifter oss!

Velkommen til vårt bryllup

Velkommen til Gordana & Ola sin bryllupsnettside!


Her fins det litt mer informasjon om dagen vi gleder oss så mye til, som både kunne vært nyttig og moro å lese.

Som opplyst i bryllupsinvitasjonen vår, begynner vi selve dagen med vielse kl. 13 i Frogner kirke. Kirken ligger i samme gaten hvor vi har nå bodd siden høsten 2016. Et vakkert syn vi har glede av hver eneste dag og setter stadig mer pris på.

 

Etter vielsen ligger seilskuter Christiania og Vollan til kai ved Rådhusbrygge klare for å ta imot våre gjester, mens vi tar noen bilder i Bjørvika område. Her vil det serveres fingermat, mens drikke kan bestilles i baren som har alle rettigheter for servering. Dette er et barnefri bryllup og vi håper at våre gjester vil ha glede av et voksent selskap hvor alle kan slappe av og bekymringsløst nyte mange trivelige øyeblikk.


Kl. 16 ankommer vi seilskutene og seiler sammen med våre gjester til Ingierstrand Bad Restaurant. Turen tar ca. en time. På Ingierstrand blir vi ønsket velkommen med noen bobler på den (forhåpentligvis) solrike terrassen. Deretter går vi inn i restauranten for bryllupsmiddag etterfulgt av underholdning, dans og flere flotte overraskelser.

Mer informasjon om kirken, seilskutene, restauranten og annet relevant ligger nedenfor på denne siden.

 

Vi gleder oss så meget til å feire vår store dag med deg!

Frogner kirke

Image result for frogner kirke

Frogner kirke ligger sentralt i Oslo, midt i den pulserende Bygdøy allé. Den er en av de få kirkene i Oslo som ikke er frittliggende, men bygd inn blant byens boligblokker. Kirken fylte hundre år i 2007; den ble reist etter en arkitektkonkurranse som ble vunnet av Ivar Næss, og ble innviet i 1907. I 1935 fikk kirkerommet et endret utseende ved at taket ble forandret fra den opprinnelige sperrekonstruksjonen til hvelvet tak, slik det er i dag. Dessuten ble sidegalleriet ble trukket noe tilbake og et nytt orgelgalleri ble bygd. Opprinnelig hadde ikke kirken noe orgelgalleri bak. Etter krigen fikk kirken en rikere utsmykning enn den hadde fra begynnelsen. Den kunstneren som har satt sterkest preg på utsmykningen, er Per Vigeland, sønn av Emanuel Vigeland og nevø av Gustav Vigeland. I 1945 malte han en ornamentfrise med symboler og engler på orgelgalleriets brystning, og fra 1947 ble kirken beriket med en serie store glassmalerier. Vigeland døde i 1968, og det siste glassmaleriet ble fullført av søsteren Maria Vigeland. I 1962 fikk kirken ny belysning, samtidig som det opprinnelige brystpanelet ble tatt bort.

                                                               

De fire store vinduene på høyre side når man kommer inn i kirken (prekestolsiden), har motiv fra de fire evangelistene. Ovenfor til venstre ser vi Markus-vinduet med såmannslignelser. Alterbildet viser den seirende Kristus (bilde nr. 2). På venstre side i kirken (over og under sidegalleriet) er det motiver fra Det gamle testamente (bilde nr. 3). Over orgelgalleriet er det framstillinger av Jesu død, Jesu fødsel (se ovenfor) og den tomme grav og den oppstandne Jesus.

Mer informasjon om kirken fins det her: Frogner kirke sin nettside

Adresse: Bygdøy allé 36, 0265 Oslo

Vis større kart

Seiltur

Image result for seilskute christiania


Meget pen klassisk skute


S/S Christiania er en finsk Borgåskute, bygget så sent som i 1948 med seil som hovedfremdriftsmiddel. Etter totalrestaurering i Oslo fremstår hun idag som det største og vakreste eksemplar av denne type fartøy. Hennes 550 kvadratmeter seil gjør henne til en usedvanlig velseilende båt, og hennes linjer til en attraksjon i byen.

Gjestesalongen er åpen og lys, og har plass til 95 gjester. Her kommer båtens solide dimensjoner godt frem, med en bredde på 7,5 meter og med et tømmerarbeid man sjelden ser maken til. Det er oss en glede å ønske velkommen ombord i fjordens vakreste seilskute!

Mer informasjon om seilskuten fins det her.

 

Image result for vollan seilskute


Fjordens fineste Toppseilskonnert


S/S Vollan er en av fjordens flotteste og største toppseilskonnerter. Hun ble bygget i Spillboda i Sverige i 1945. Vollan passer like godt for store representasjons- og firmaturer, som for bryllup og andre mindre sammenkomster. Dette er skuten som også blir brukt ved de helt store anledninger, samt internasjonale arrangementer. Vollan har sitterplasser til 180 personer inne og ute på dekk.

Om bord på S/S Vollan oppleves det den unike seilskutestemningen, som skaper minner fra et avslappet seilskutemiljø. I tillegg til sine to store salonger, har hun overtrekks muligheter over hoveddekket – så her er det hyggelig stemning uansett vær og vind.

Mer informasjon om seilskuten fins det her.

Ingierstrand Bad Restaurant

Uteservering

Ingierstrand Bad er et unikt sjøbad på østsiden av Oslo. Anlegget er tegnet av de norske arkitektene Ole Lind Schistad og Eivind Moestue og stod klart i 1934.

Arkitektene var pionerer innen modernistisk arkitektur i Norge. Ingierstrand Bad Restaurant er et ikon i norsk moderne arkitekturhistorie og regnes som en av hovedverkene i norsk funksjonalistisk arkitektur. Arkitektene uttalte selv at deres målsetning var å tilpasse bygningene til det kuperte terrenget «så den landskapelige skjønnhet understrekes, og arealet ikke overmøbleres»

Ingierstrand Bad Restaurant er pusset opp og gjenåpnet i all sin prakt i mai 2013, noe Ola tok initiativ til og jobbet for i nesten 10 år. Dermed har vi et sterkt personlig forhold til denne restauranten, som var den eneste vi kunne tenkt oss for vår bryllupsfeiring. Hjertelig velkommen!

Mer informasjon om restauranten fins det her: Ingierstrand Bad Restaurant sin nettside

Adresse: Ingierstrandveien 30, 1420 Svartskog

Vis større kart

Toastmaster

Image result for terje breivik


Vi er svært heldig at Terje Breivik har takket ja til å være kveldens toastmaster. Dette er en rolle vi har ingen tvil om at han er riktig person for.

Terje Breivik har vært en kollega og venn av Ola gjennom mange år, hvor politikken og felles interesser har sørget for mange gode minner sammen.

Hans telefonnummer er: 994 91 315

E-post: Terje.Breivik@stortinget.no

Dersom du har lyst til å holde tale (eller synge, spille osv.), vær vennlig og gi beskjed til Terje, som vil sørge for at du får plass i kveldens program.

Alle er hjertelig velkomne til å sette sitt hyggelige preg på kvelden og vi setter særdeles høy pris til å høre (fra) dere.

Ønskeliste

Image result for S/S ChristianiaImage result for ingierstrand bad restaurantRelated imageImage result for wedding cheers

Den største gaven for oss er bryllupsfeiring med alle våre kjære, på Ingierstrand Bad Restaurant, hvor vi får komme med de praktfulle seilskutene - noe som har en viss pris. Derfor har vi opprettet en egen bryllupskonto som du kan bruke i anledning bryllupsgave til oss.

Kontonummeret er: 1822 78 18723 (Gordana Abramovic)

Tusen takk for at du er med og bidrar til at vi kan fortsette å ha det moro også etter bryllupet :) Det setter vi stor pris på.

Antrekk

Image result for gala dress code man


Opprinnelig har vi tenkt å ikke ha et definert antrekk og la våre gjester velge helt fritt, men siden vi har fått flere spørsmål angående kleskode, velger vi å gi noen forslag av hva vi mener ville passet best til anledningen.

For herrer tenker vi at det er finest med smoking (for de herrene som har). Ellers er mørk dress også et meget godt valg.

For damer anser vi det som flottest med lang kjole (igjen, for de damene som har). Ellers blir det også svært fint med en elegant, noe kortere kjole.

Om damer velger å ha smale heler har vi sørget for det praktiske og det vil deles ut gummideksler for heler ved inngangen på båten for å beskytte tregulvet. Dette fordi vi vil at det eneste man må huske å ta med seg på vår store dag er et smil.

Som sagt, er dette kun noen forslag for antrekket, men det som er aller viktigst er at alle våre gjester føler seg komfortable og danseklare i antrekket sitt, for det blir dans til langt på natten...

Overnatting i Oslo

Image result for Oslo

I tilfelle at det er behov for overnatting i Oslo før og/eller etter vårt bryllup, anbefaler vi å velge et hotell enten på Frogner eller i sentrum. Da er det enklest å komme seg fram til kirken. Bybussene 30 og 31 som kjører fra sentrum stopper rett utenfor, stoppestedet heter Frogner kirke.

For rask og enkel bestilling av overnatting, kan denne tjenesten være nyttig: Booking.com