Sidene lastes inn ...
Logg inn for å se sidene
Vi gifter oss!

Henning & Vilde

28. mai 2022 • Sentralen, Oslo
6 dager igjen!

Vårt bryllup

Det er med stor glede at vi inviterer til bryllup på Sentralen i Oslo sentrum 28. mai 2022!

Vi ønsker dere velkommen kl. 14.00, før vielsen starter i industrielle omgivelser i Gullhallen like etterpå. Deretter følger brudeskål og mingling frem til middag rundt 16.30. Middagen går av stabelen i den flotte Forstanderskapssalen der SentralenMat serverer oss en deilig treretters middag med tilhørende godt i glasset.

Etter middag blir det fest! Gullbaren er åpen og det er mulig å lufte seg på takterassen frem til 23.00, deretter i Oslos gater. Kl. 01.30 stenger baren og kl. 02.00 stenger dørene og vi må hute oss ut. Nachspiel for alle med lakenskrekk.

Oppsummert:

  • Velkommen kl. 14.00

  • Middagen serveres ca. 16.30

  • Nattmat!

  • Siste skjenk 01.30, dørene stenger 02.00

  • Nachspielmuligheter


Antrekk:
Mørk dress.

Gaver:
Det viktigste for oss er at du kommer og tar med deg en stor pakke med godt humør og feststemning! Hvis du likevel vil gi oss en gave, kan du ta en titt på denne lenken.

Ønsker du å holde tale?
Taler og andre kreative innslag meldes til vår storslagne toastmaster, Jenny Hovland Johanson. Send henne en mail/melding eller slå på tråden; jenny.hovland.johanson@gmail.com / 958 55 866 innen 1. april.

Foto:
Vi har dyktige fotograf Ronja med oss på begynnelsen av dagen, så vi setter pris på om mobiler legges bort under vielsen. Vi deler gjerne bilder i etterkant!

Kontaktpersoner:
Toastmaster Jenny: 958 55 866
Forlover Hanna: 416 90 836
Forlover Joakim: 942 21 918
Vilde: 916 47 486
Henning: 995 21 221

Ankomst og overnatting

Som navnet antyder ligger Sentralen nettopp sentralt. Adressen er Øvre Slottsgate 3. Fra Jernbanetorget tar det åtte minutter å gå, eller rundt fem minutter med trikk 11 eller 12 mot Majorstuen (gå av i Øvre Slottsgate og gå deretter i ca. ett minutt). 

Brudeparet skal bo på Thon Hotel Cecil som ligger rett ved Sentralen. Dersom du ønsker å bo på det samme hotellet synes vi det er veldig hyggelig - vi har holdt av rom, så det skal være nok plass til alle! Rom kan bookes ved å følge denne lenken.

På søndagen blir det felles frokost kl. 10.00 for de som har tid og lyst! Du er hjertelig velkommen til å være med på dette også om du ikke bor på hotellet; da er det fint om du sender en SMS til Vilde eller Henning.

Dagen før dagen

Har du merket deg at vi gifter oss helgen etter Kristi himmelfarts dag? Det betyr at fredag 27. mai er en inneklemt dag! Det betyr jo fri! Vi benytter anledningen til å invitere til sosialt samvær denne dagen for de det måtte passe for. Vi har reservert bord på Kulturhuset i 'Drivhuset' som ligger i andre etasje fra kl. 16.00. Kulturhuset har både pizza og shuffleboard. Ses vi?

Gi gjerne beskjed dersom du vil være med; send en SMS til Henning på 995 21 221.

 

Om Sentralen”Denne bank vil stå til evige tider, hvis den ikke blir sprengt ved trykk innenfra”-Arkitekt Henrik Nissen ved åpningen av Christiania Sparebank, 14. april 1901
 Sparebanken har ”ved trykk innenfra”, blitt til kultur- og innovasjonshuset Sentralen. De gamle bygningene i Øvre Slottsgate 3 og Tollbugata 30, som sammen utgjorde hovedkontoret til Christiania Sparebank i Kvadraturen, er renovert og slått sammen. Christiania Sparebank ble etablert i 1822. Banken var først og fremt et sosialt tiltak som et tilbud til byens arbeiderklasse og var Norges første sparebank. Store deler av bankens overskudd ble brukt på sosiale prosjekter i hovedstaden. Overskuddet bidro til å finansiere blant andre Slottet, Stortinget, Universitetet, Børsen, Norges Bank, Logen og Oscarshall, i tillegg til bankens eget hovedkontor som ble reist i 1898. Fasaden er i en blanding av granitt, klebersten og marmor. Bygd inn i veggene er det tett i tett med jernbaneskinner som skulle stenge ute eventuelle røvere som forsøkte å grave seg inn.

Sentralen som kultur-og innovasjonsbygg
Prosjektet Sentralen begynte med at Sparebankstiftelsen DNB i 2007 kjøpte bygningene av banken DNB. Etter hvert kom ideen om å bruke huset som en del av stiftelsens allmennyttige virksomhet. Sentralens funksjon og hvem som skulle bruke huset ble kartlagt i samråd med bruker- og fokusgrupper og gjennom mer enn 200 intervjuer i perioden 2009-2013.

Resultatet av disse kartleggingene viste at Oslo hadde et behov for en åpen møte- og arbeidsplass for kulturprodusenter. Videre i prosessen ble det også bestemt at Sentralen skulle bli et hus for innovatører som arbeider med å finne nye løsninger på utfordringer i samfunnet.For å kartlegge potensielle behov og utfordringer med drift av et slikt hus, etablerte Sparebankstiftelsen DNB i 2013 et pilotprosjekt der kulturprodusenter og samfunnsinnovatører fikk sitte i åpent landskap. Pilotprosjektet foregikk først i Marmorsalen i Øvre Slottsgate 3, og ble flyttet til Tjersland-gården i Skippergata 22 når totalrenoveringen av bankbygningen startet i juni 2014.

Ved inngangen til 2016 satt det i Skippergata 120 kulturprodusenter og samfunnsinnovatører som sammen utgjorde de fremtidige beboerne som i februar 2016 flyttet inn i Sentralen.

Kan du komme?

S.u innen 1. april 2022. Husk å skrive navnet på dem som kommer dersom du svarer for flere enn deg selv. Gi oss gjerne beskjed om du har allergier eller preferanser i matveien som vi skal ta hensyn til.