Sidene lastes inn ...

Ella & Kristoffer

02. august 2024
Kjøllefjord

Vårt bryllup

Vi gleder oss til å feire vårt bryllup sammen med alle dere, både store og små! Vi inviterer venner og familie til en fantastisk helg 2-4 august 2024 der vi skal ferie bryllupet, men også arrangere en fest som varer hele helgen! Vi skal snu bydga på hodet, samle sammen så mye mat, drikke og sengeplasser som vi klarer - og håper at alle klarer å karre seg oppover til 71° nord for å feire sammen med oss i Kjøllefjord.

KjøllefjordKjøllefjord er en liten bygd på kysten nord i Finnmark. Befolknigstallet er på ca 1000 personer, så vi satser på å øke det
denne helgen med 10%! Kjøllefjord har alt man trenger, og til og med verden fineste bokhandler (som tilfeldigvis drives av Ella sin tante og onkel). Vi valgte å legge bryllupet vårt her fordi stedet er en naturpærle, lokalbefolkningen er uten sidestykke og meget helpsom, og ikke minst så er det sol og varmt hele tiden!*

*Sistnevne kan ikke garanteres

FoldalbruketMatserveringer, festligheter og bryllupsfeiringen vil foregå på Foldalbruket. Dette er et nedlagt fiskebruk som består av fredede bygg som nå brukes som museum og arrangementlolale. Vi har leid hele greia, hele helgen.

På Tørrfiskloftet, i tredje etasje på den røde bygningen, skal vi ha bryllupsmiddagen og selve festen. Det er også en pub i første etasje i den hvite bygningen som vi tenker å bruke som et litt mer avslappet sted, hvor man kan slippe unna den høyeste musikken om man ønsker det.

Vi håper også på så fint vær at vi kan sitte ute på kaia og for eksempel spise reker og krabbe på fredagen. Foldalbruket har også en god del soveplasser over puben, som vi dedikerer til de som skal holde festen i gang utover natten!

Reise

Kjøllefjord er langt unna! Eventulet så kan man si at alle andre steder er frykelig usentrale - det kommer an på hvordan man ser det. Vi satser på at alle ankommer Kjøllefjord en liten stund før middagen på fredags kveld. Reisen ut til Kjøllefjord er en grunn i seg selv til å komme hit, og den kan man ta på følgende måter:Bil - Vi skal (kanksje) kjøre bil hele veien fra Fredrikstad til Kjøllefjord. Det er bare 2 118 km, null stress! Dette er et alternativ for de som bor i relativ nærhet, og spesielt dedikerte gjester. Det er tre fjelloverganger på Nordkinnhalvøya, så det er bare å satse på at snøfokkskavlene er blitt lavere til august!

Båt - Hurtigruten legger til kai i Kjøllefjord. Dette må nok være den mest avslappende måten å komme frem på - nesten helt frem til hotelldøra! Gitt at vinden blåser riktig vei, selvfølgelig...

Fly alternativ 1 - Nærmeste flyplass er Mehamn. Her kan du nyte utsikten ut av Widerøeflyet mens du holder deg godt fast de 5 minuttene flyet er i lufta mellom Tromsø og alle flyplassene som inngår i Melkeruta. Et fint alternativ for de som vil se isbjørn, pingviner og alt annet Finnmarkskysten har å by på!

Fly alternativ 2 - Alternativt kan man ta et større fly til Lakselv, til og med direkte fra Oslo. Merk at det er 3,5 timer fra Lakselv til Kjøllefjord. Det går en buss fra Lakselv til Kjøllefjord, men om mange velger dette alternativet så kan vi se på mulighetene for å sette opp en egen buss slik at ventetidene ikke blir så lange.

Fly alternativ 3 - Man kan også ta direktefly fra Oslo til Kirkenes. Merk at det tar 4,5 timer fra Kirkenes til Kjøllefjord. La oss vite hvordan dere tenker å reise, så finner vi beste løsning. Alt kan løses! 

Mat og Overnatting

Vi står for middag fredag og lørdag, samt drikke! Vi skal også sørge for frokost til gjengen lørdags- og søndags morgen, men gjestene må betale for dette selv. Dersom man skulle bli sulten utover disse måltidene, eller man vil ha noe spesielt å drikke på, kan man dra innom matbutikken for å fylle på med forsyninger.

Til maten serverer vi vin og øl, og kjøper inn til diverse drinker til bryllupsfesten. Det blir selvfølgelig også alkoholfrie alternativer til store og små.Vi skal sørge for at alle har et komfortabel sted å sove, men gjestene må selv betale for overnattingen. Vi får rabatter på alle overnattingene, slik at overnattingen skal bli nokså rimelig. Sengeplasser på Foldalbruket og Hotellet blir fordelt etter vår beste evne. Dersom noen har mulighet til å ta med campingvogn eller ønsker å sove i telt, så setter vi pris på det da det fort kan blir fullt! La oss høre fra deg dersom du kan ha en alternativ sengeplass.

Svar på invitasjon

Send en melding til Kristoffer+4791344130 med svar på invitasjonen. I svaret skriver du navnet på den/de som kommer, eventuelle allergier og andre matpreferanse, samt en beskjed dersom det er aktuelt for deg/dere å overnatte i telt eller kan stille med egen campingvogn eller lignende.

På grunn av booking og fordeling av soveplasser er det viktig at vi får vite om du kommer, så fort som mulig. Det er bare å sende melding dersom dere lurer på noe :)

Med hjertelig hilsen

Ella og Kristoffer