Sidene lastes inn ...

kine & roger

10. august 2019
Risør Kirke

Den store dagen

Vielsen finner sted i Risør kirke kl 13.00. Hvis man kommer med bil, anbefales det å parkere ved Tjenna.

Etter vielsen reiser brudeparet avgårde for å ta bilder. Gjestene blir \"shufflet\" av gårde i båter. Gå fra Risør kirke bort til torvet, hvor båter og kapteiner venter. Det blir servert fingermat og drikke ombord i båtene. Det er en \"kosetur\", så ingen fart over 4 knop. Dette er ment som en opplevelse, så ta med solbrillene og nyt turen i Risørs fine skjærgård. Det er pledd i båtene for de som er litt ekstra frysene. OBS! vi har en plan B hvis det blir dårlig vær, dere får beskjed om dette dagen før bryllupet, hvis vi ser at det skal hølje ned.

Når båtene kommer til Moen, vil servitørene stå og ta dere imot, og dere får litt bobler i glasset. Brudeparet regner med å komme rett etter gjestene.

Vi vil starte middagen så tidlig som mulig, 17.30. Det vil bli servert en nydelig buffet fra Hjembu, med etterfølgende dessert buffet. Desserten vil bestå av brudeparets favoritt kaker. Det vil bli servert øl og vin til maten, og det kommer også noe godt i glasset til desserten.

Deretter går selve festen igang, med B & B, som spiller live musikk. Baren åpnes for de som vil ha drinker og litt brunt i glasset, det er selvfølgelig fri bar. Det danses og minner skapes.

Vi avslutter kvelden med nattmat, selvfølgelig danske hottogs.

Nattbuss fra kl 01.00. Det går først en buss til Risør, også kommer den opp og henter de som skal ut til Hope(sørlandet camping er siste stopp). Bussen kjører ovenom Viddefjell og ned til Risør sentrum.  Brudeparet er mest fan av å starte fester tidlig og komme i seng tidlig(skulle tro vi allerede var et eldre ektepar på 80+) så for de som vil ta festen videre på f.eks Hope, er sikkert stutstua til Jonny åpen.

Vi gleder oss veldig til denne dagen. Vi vil gjerne ha svar om dere blir med på båttur og buss hjem.

Praktisk informasjon

Parkering ved Tjenna, det er billig og dere kan la bilen stå til dagen etterpå.

For de som ikke skal være med på båttur og kommer med bil til Moen, er det godt skiltet med hvor dere kan parkere. parkeringsplassen er på utsiden av moen trebåtbyggeri.

Det er lurt å ta med en genser til kvelden, hvis været er litt ymse. Ellers har vi pledd i både festlokalet og i båtene.

Toastmastere:

Hilde Lokander var barnepike for Kine, og blir sett på som en del av DAHL klanen. Hun har hatt flere fester i linddalsveien 3 enn resten av familien.

Asle Helseth, gitargud, selvskreven kverulant og bandkollega av Roger. Er en del av B & B, så det er han dere henvender dere til, hvis dere har lyst til å ta en trall og trenger backup av bandet.

 

Åpen scene en halvtime: Dette er ikke ment som en Idol audition hvor din indre diva har lyst til å komme frem etter 12 øl, med at bandkollegaer, venner, familie,  kan synge en sang som betyr noe for de sin relasjon til brudeparet.

Aldersgrense 18 år.

Med andre ord, småbarnsforeldre, finn dere en barnevakt. ;)

 

Bezzerwizzer fakta

 

Risør kirke er en korskirke fra 1647. Den ble lagd fordi folk ikke orket å gå opp til Søndeled, noe som er veldig forståelig. Bruden er døpt og konfirmert i Risør kirke, og begge to syntes det er en god atmosfære i kirken. OG den er jo såååå mye finere enn Frydendal kirke, objektivt sett altså.

 

Hjembu gård: Familiebedrift i flere generasjoner, hvor de har både catering, besøksgård, selger juletrær og gårdsbutikk. Hjembu ligger i Bossvika, som er ca fem minutter fra Risør sentrum.  De har en egen kokk, som bruker råvarer fra Hjembu som basis. De lager noen himla gode vafler, nesten bedre enn Cato sine rømme vafler.

Båtene kommer til å legge til ved moen trebåtbyggeri, men selve festen er i nabohuset, gregersen båtbyggeri.

Gregersen båtbyggeri: ble stiftet i 1906, og det ble bygget mange fiskefartøy. idag brukes det som selskapslokale, og det er stadig familien gregersen som drifter det.

Moen trebåtbyggeri er stadig  drift, og vil forhåpentligvis være det i mange år til. Det består av to båthus, med tilsammen 2000 kvm. De kan ta inn båter på inntil 90 fot og 100 tonn. De har restaurert en rekke båter fra Riksantikvarens verneliste.

Risør er kjent for trebåtfestivalen, og den vakre skjærgården sin. Kine er oppvokst med sjekta, Dagny, som opprinnelig var hennes Oldefar, Mauritz, sin. Den ble bygd i Buvika i 1952 av Skalvik & Ellingsen. Den er klinker bygd med sleperor og var rigget for å seile (og ro, oldemor Dagny rodde en del i båten, som var oppkalt etter henne. ) Den er ca 23 fot lang, og en typisk fiskesjekte fra sørlandet, og det var det den ble brukt til av Oldefar.  Roger har vært mye ute i båt med foreldrene sine, og selv om han ikke er så fan av å spise fisk, liker han å være ute på sjøen. Derfor var det ikke vanskelig å velge ut et selskapslokale. Gregersen båtbyggeri har mye historie, og det ligger idyllisk til nede ved vannkanten.

Gave ønsker

Det vi ønsker oss aller mest, er et bidrag til Bryllupsreise.  Vi håper vi kan få mulighet til å dra på tur i løpet av 2020.


Vi vet at noen syntes det er kjedelig og ikke personlig å gi penger i gave, derfor har vi noen andre ønsker også:


Vi har lagd ønskeliste inne på både jernia og tilbords; bare si navnet vårt i butikken eller søk på det på nettsidene, så kommer listen opp


https://www.jernia.no/wishlist/35b146de-5c13-4a3c-abfa-b7ec770fdd80


https://www.tilbords.no/bryllup/vis-liste/?wishListId=55075


gavekort på Galleri Nylund Larsen(galleri i Risør), Vi har lyst til å kjøpe to bilder og en lampe der.


Fruktrær, eller gavekort på det


LP`r med Foo Fighters, Guns & roses, Tool,  annen god musikk fra 1980 tallet eller ordentlig rocke plater


Gavekort på Ticketmaster, så vi kan dra på gode musikkopplevelser


Vannkoker, Bosch TWK8613 sort


Kahler, hammershøj kjøkkenrullholder indigo

Overnatting

Vi har ordnet overnatting til alle som kommer langveisfra (Danmark, Sverige og Tyskland.) Ta kontakt med Kine for nærmere info.

Hvis noen av dere vil ha mer privatliv og kanskje bruke anledningen til en kjærestehelg, så kan dere booke dere inn på hotell eller campinghytte for egen regning.

Her er en liste over soveplasser i Risør:

www.detlillehotel.no

www.risorhotel.no

www.sorlandet-feriesenter.no

www.risorresort.no

www.risorpensjonat.no

Send oss en hilsen

Legg igjen din/deres epostadresse og få varsel på epost når/hvis brudeparet svarer på hilsningen deres