7 tips til det perfekte Vintage Bryllup

7 tips til det perfekte Vintage Bryllup

Noen drømmer er i svart/hvitt. Det perfekte bryllup er noe vi alle drømmer om – en dag å huske for alltid, en dag dere skal samle alle kjente og kjære

for å feire deres kjærlighet til hverandre. Men bare en dag, er det nok? Kanskje ikke, men gjør du rett er det alt du trenger.
Det er ikke vanskelig å forstå at det ikke er lett å finne unike gjenstander som passer perfekt sammen, kakedesignere som forstår akkurat hva du vil ha, og klær som både ser og passer perfekt. Så, for deg som omfavner skjønnheten og den retrospektive glamor av vintage mote – her er en liten guide som kan hjelpe deg å skape et perfekt vintage bryllup. Jeg kan ikke love at det blir enkelt, men jeg kan love at det vil bli verdt det!
Vintage_bryllup

En Uforglemmelig Kjole, eller en Kjole som Passer?

Du drømmer kanskje om å kle deg i en 100 år gammel kjole, full av historier og eleganse, men hva med passformen? Selv den nydeligste av alle kjoler vil miste sjarmen dersom den ikke passer deg. Ikke vær redd for å sjekke ut moderne designere som har kolleksjoner i vintage stil. Da vil du få få den vintage looken du er ute etter i tillegg til en kjole som passer perfekt.
Hvis du virkelig ikke kan legge fra deg tanken om å bruke en autentisk vintage kjole, gå innom lokale veldedighetsbutikker og vintagebutikker. Dersom du ikke finner noe der og da, ta en prat med de ansatte og fortell om planene dine og hva du er ute etter. De vil helt sikker synes det er greit å ringe deg dersom de får inn noe som kan passe. Hvis du er så heldig at du finner drømmekjolen, husk å prøv den og få den sydd om etter dine mål!

Skoene

Noe av det vanskeligste med å organisere et vintage bryllup er å finne unike gjenstander som passer sammen. Å finne et par sko som matcher den vakre kjolen din kan være et mareritt, og å finne et par sko som både matcher og passer; vel det er en helt annen historie. Og vi kan vel alle være enige i at det siste du vil, er å finne ukomfortable sko – både for deg og han!
Det du kan gjøre er å finne et par vintage sko som passer, og så bleke eller farge dem slik at de matcher kjolen. Dette er såklart mye enklere for menn – svart eller brun? Ikke noe problem!
I tillegg kan du finne en butikk/nettbutikk til å lage vintage sko akkurat etter din smak og størrelse. Det koster ikke like mye som du kanskje forestiller deg, men det er utrolig viktig at du er gir denne prosessen mye tid. Sett i gang så snart du har funnet kjolen!

Vintage Dekorasjon og Dekketøy

Vintage dekketøy er den perfekte måten å pynte bryllupslokalet på. Lokale bruktbutikker, loppemarked og nettbutikker som selger second-hand har alltid mye å velge mellom, og det beste er at det er kjempe billig! Bare prøv å få alt til å matche på en eller annen måte. Farge er en enkel fellesfaktor å holde seg til. Her gjelder også samme tips som for kjolen, spørr de ansatte etter hjelp og be dem holde av gjenstander de får inn som kan passe din beskrivelse. Eller hva med å bruke bestemors gamle servise?
Ta i bruk blonder, perler og silkebånd til dekorasjon både til invitasjon, bordkort, menyer, bordpynt og sammen med blomster.
Sjekk ut blogger som skriver om både bryllup og vintage mote for inspirasjon. Lag deg et mood board med teamer og farger du kan tenke deg å bruke, og ha dette i bakhodet når du er på leting etter unike gjenstander.

Vintage Bukett

Vintage blomster er en av de tingene som setter prikken over i’en. En god florist vil kunne hjelpe deg å lage buketter som sammenfatter fargetemaet ditt og fremhever følelsen av en vintage stil. Ikke vær redd for å ta med gamle bilder til floristen og spørr etter spesifikke design og stiler!

shutterstock_261887495

Ankom i Stil. Vintage Stil.

Selv før vintage var et bryllupstema, var det alltid viktig å finne en klassisk bil for å frakte brudeparet til og fra seremonien. Dette gjør det litt enklere å bestille en gammel, klassisk Rolls-Royce som vil passe perfekt. Bare husk å sjekk ut at byrået tar godt vare på de gamle bilene sine; det siste du vil på dagen din er å få motorstopp!

Vintage Mat

Alle elsker maten i bryllup, og det virker som det er dette folk husker best når de skal fortelle om dagen din. Heldigvis dukker det stadig opp nye aktører i denne nisjen, nå som vintage har blitt mer og mer trendy. Man kan få tak i «vintage catering», hvor du får satt sammen en klassisk miks som selv bestemoren din ville blitt stolt av. På den andre siden, kanskje det er like enkelt å spørre besta om hjelp?

Essensen av Vintage

Nøkkelen til et nydelig vintage bryllup er fokuset på sammenheng. Det er ikke mye poeng i å bruke mye penger på profesjonell vintage catering og vintage sko designere hvis du ender opp med å bruke et moderne hotell som lokale! Tenk over hvilke gamle bygninger i området som kan leies, gamle skoler, bygdetun, gamle låver – målet ditt er å finne et vintage lokale som fremhever all planlegging og jobb, og fører alt sammen.
Til slutt; det legger en liten demper på den klassiske, vintage stilen dersom alle gjestene ankommer i moderne kjoler og dresser. I invitasjonen kan du gjerne fortelle om temaet og legg med forslag til hvilke antrekk, tilbehør og til og med hårsveiser gjestene kan ha. Du føler deg kanskje litt dum når du spørr om dette, men alle vil nok synes det er kjempe spennende, og ikke minst unikt, og glad for å ha en unnskyldning for å få ta del i denne trenden.

Skribent bio

Susanne er en freelance skribent for nettbutikken Miinto, hvor hun skriver blogginnlegg og artikler om mote, skjønnhet og livsstil. Hun er veldig fasinert av vintage-stilen, og ønsker å ta i bruk flere av disse ideene når hun selv skal planlegge bryllup

Hjemmeside

Gjesteliste

Bordkart

App

Budsjett

Send SMS

Leverandører

Huskeliste

Monogram