Et minne for livet

Et minne for livet

Brudgom Vidar Næss hadde bestemt seg for å overraske sin brud, Laila Welve Næss, med hemmelig tilholdssted for bryllupsnatten da de giftet seg den 1. september, og det greide han til fulle. Oppholdet på Strømnes ble en perfekt avslutning på en perfekt dag for brudeparet.
stromnes_bryllupsfeiring_a

En perfekt dag for brudeparet

Det er ikke hverdagskost at det ringer en brudgom som gjerne vil fortelle om bryllupsnatten sin, så den utfordringen tok vi på strak arm. Men nå skal det vel i sannhetens tegn sies at det ikke var selve bryllupsnatten han ville dele med alle leserne, men derimot den helt spesielle og romantiske rammen rundt.

Hemmelige bryllupsplaner

Bryllupet til Laila Welve Næss og Vidar Næss fra Utøy gikk av stabelen lørdag den 1. september, og det hadde vært nøye planlagt i ett år. Bare én ting var ikke helt klart da det stundet, og det var hvor bryllupsnatten skulle tilbringes. Det var brudgommens ansvar, og han spekulerte både hit og dit. Han ville gjerne gjøre det til noe spesielt for sin brud. Vi hadde reservert store deler av Skarnsundet Fjordsenter for våre gjester, og det var da jeg kom i prat med driveren der, Klaas Jan Jonkman, at det løsnet. Han foreslo at vi burde prøve Strømnes på Straumen, og som tenkt så gjort. Jeg allierte meg med eier og driver av stedet, Margarete Uddu, og sammen ble vi enige om detaljene, forteller Vidar. Men spent var han da skyssen uti de små timer etter bryllupsfesten nærmet seg Strømnes med brudeparet baki.

stromnes_bryllupsfeiring_bEt utrolig møte

Jeg visste ikke hva jeg skulle tro. Vi hadde kjørt forbi Jægtvolden så jeg skjønte vi ikke skulle dit. Jeg trodde det bars til Steinkjer eller Verdal – eller til Moan på Levanger der vi har campingvogna stående, for vi hadde tullet litt med at vi kunne dra dit, forteller Laila. Og enda mindre skjønte hun da bilen svingte av mot Sundsnesset og byggefeltet der. En stund såg jeg for meg at vi skulle hjem til noen privatfolk, så jeg ble nesten litt fornærmet, forteller bruden, og ler. På det tidspunktet ante hun ikke at det lå et ærverdig og hjemmekoselig pensjonat like opp bakken der, men all tvil ble snart snudd til jubel og glede. – Det var bare helt utrolig å komme dit. Vi ble møtt av levende lys i fakler langs hele innkjørsla, og da vi åpnet døra var det varme fra brennende kakkelovner og levende lys i alle rom. Og den lukta – ja, den må nesten oppleves. Det duftet roser, hjemmebakst og vedfyring i en herlig, romantisk blanding. Det var bare helt herlig, stråler den nybakte bruden.

Som fra en bryllupsfilm

Møtet med det rommet som fungerte som brudesuite var også en opplevelse. Jeg ble helt overgitt, jeg. Også der duftet det like deilig, og det var pyntet så flott. Det var friske blomster, roseblader og hvitt sengetøy i silke. På senga lå deilige hvite morgenkåper, og midt oppå dem lå det sjokolade i rødt papir. Det var som tatt rett ut av en film, sprudler bruden da hun gjenforteller opplevelsen. Noe godt for ganen ventet også på dem. Der var yndlingsvinen min i en kjøler, friskt vann, og til og med en fruktanretning med rykende varm sjokoladefondue til, forteller Laila. Dempet belysning og smektende musikk på lav styrke bidro også til å forsterke følelsen av det perfekte. Baderommet var også pyntet litt ekstra til ære for brudeparet. Hjertesåpe og duftlys gjorde sitt. Det gjorde også tomannsdusjen, eller kjærlighetsdusjen som Margarete liker å kalle den. Det at rommet har skråtak forsterker også den romantiske ”looken”, og Vidar lot seg imponere over at lyset slo seg på automatisk da han åpnet døra. Litt teknikk er ikke å forakte oppi alt det romantiske.

Delte atmosfæren

stromnes_bryllupsbord

Vidar hadde på forhånd blitt enig med Margarete om hvordan de ville ha det på bryllupsnatten, likevel lot han seg overraske over hvor flott alt var ordnet da de kom. Alt var så absolutt i overkant av det jeg ventet meg. Jeg betrakter meg vel ikke som spesielt romantisk av natur, men dette traff meg midt i hjertet,innrømmer han. Og dagen derpå ble bare en forsterking av nattens inntrykk. – I motsetning til et hotell der man må være ute til en viss tid, så hadde vi hele dagen på oss. Vi startet med en nydelig frokost som var ordnet bare for oss. Ingen ting overdådig, men god hjemmebakst, godt pålegg og råsaft fra hagens egne epler. På syltetøyglasset var det til og med et hjerte. Og rundstykkene var så gode at jeg tok med resten av dem hjem, innrømmer Laila med et smil. Utover dagen tok de det med ro, og følte seg hjemme. Vidar ble opptatt en stund da han fant en god, gammel platespiller og en bunke LP-skiver med skikkelig rockemusikk på et av rommene. Om ettermiddagen inviterte de familien til kaffe og kaker slik at også de fikk oppleve litt av atmosfæren på Strømnes.

En perfekt avslutning

Laila og Vidar talte på knappene om de skulle dele opplevelsene rundt sin egen bryllupsnatt med andre, men fant til slutt ut at det var så spesielt at de unner andre å oppleve det samme. Det var veldig personlig, og veldig intimt og romantisk. Det er vanskelig å oppleve det samme på et vanlig hotell. Vi følte velkomsten for full styrke da vi kom til Strømnes, uten at noen var der fysisk. Og jeg husker jeg tenkte; dette har noen stått opp og ordnet bare for oss, midt på natta, sier Laila takknemlig. Hun følte at det ble ”hennes bryllupsnatt”. Hun er også imponert over sin kjære ektemann som fikk denne glimrende ideen og som ordnet det hele uten at hun hadde noen mistanke. Det vil si, hun ble litt skeptisk like før bryllupet en kveld da Vidar bare skulle en snartur på butikken, men det varte og rakk… Da hadde han nemlig en viktig samtale med pensjonatdriveren, og det måtte jo selvsagt til. Vidar er forresten ingen A4 brudgom ellers heller. Han spilte egenhendig brudemarsjen på trekkspill i kirken, til stor glede både for bruden og de 130 gjestene. Nå i ettertid kan Laila og Vidar lene seg tilbake og si at de er fornøyd med alt. Bryllupet ble en opplevelse der alle koste seg, og bryllupsnatten ble en perfekt avslutning på en perfekt dag.

stromnes_bryllupsnattDet første brudeparet på Strømnes

Margarete Uddu er godt fornøyd med resultatene som pensjonatdriver så langt, og etter å ha huset brudeparet Næss som aller første brudepar, så kan hun føye dem til listen over fornøyde kunder. Laila og Vidar er det første brudeparet jeg har hatt som bryllupsgjester, så jeg var litt nervøs for oppdraget i starten. Men jeg kastet meg uti det og tenkte at jeg skulle gjøre alt jeg kunne for at det skulle bli bra, innrømmer Margarete. Hun er ikke av den typen som gjør noe halvt, så hun satte umiddelbart i gang med planlegginga.

Håper på flere oppdrag

Når man får en sånn henvendelse må man prøve å ta vare på tilliten. En bryllupsnatt skal få være litt privat, mener hun. Derfor gjorde hun det slik at etter avtale fikk hun beskjed da paret var underveis bryllupsnatta. På den måten rakk hun å stikke av før brudeparet kom, selv om hun var der til siste slutt for å legge siste hånd på verket. Da jeg dro herfra utpå natta var jeg veldig nervøs for om de ville like det, selv var jeg godt fornøyd. Men da jeg fikk sånne fine tilbakemeldinger ble jeg veldig glad, for det med å vise omtanke for sine gjester slik at de trives er veldig viktig for meg, sier Margarete. Hun er takknemlig for at hun fikk dette oppdraget, og hun håper hun får anledning til å gjenta det for flere brudepar etter hvert. Les mer på: www.stromnes-inderoy.no

Hjemmeside

Gjesteliste

Bordkart

App

Budsjett

Send SMS

Leverandører

Huskeliste

Monogram