Hva gjør en visevert i et bryllup

Hva gjør en visevert i et bryllup

viseverten_i_bryllupHei, alle brudepar! Mitt navn er Sven Andrè Haug, og jeg er visevert i bryllup i Bergen og omegn. Min erfaring som visevert strekker seg tilbake til rundt 1990, ulønnet i mange år men fra 2005 registrerte jeg foretaket Viseverten Andrè. Dere finner mer om min bakgrunn og mine referanser på www.viseverten-andre.no.

Hva gjør så en visevert i et bryllup?

Fra min vinkling er noe av det viktigste å ikke bare få brudeparet til å slappe av, men også svigermødrene. Jeg får dem til å senke skuldrene og kommer med gode råd og innspill, men overkjører aldri de private ønskene. Som visevert står jeg mellom barken og veden. Jeg skal ha styring på alle i salen, fra onkel Per som kan ta seg en pikkandes liten en for mye og til tante Fia som alltid er den siste til å legge fra seg gaffelen ...4 Bislettrunder etter alle andre. Jeg skal være brudeparets representant utad mot gjestene, deres innspill og ønsker, og jeg skal være pådriver for brudeparet som ønsker seg noe hotellet eller feststedet «aldri har gjort før». viseverten_i_bryllupetSom visevert er jeg ansvarlig for at alle koser seg i selskapet, det betyr at jeg må være forutseende. Som å ha med meg papirlommetørkle til de kvinnelige gjester som må tørke tårer, en lekebil eller to til de små barna som kan begynne å kjede vettet av seg etter 4,25 minutter (evt. anbefaler jeg foreldre å ta med seg leker/spill som barna trives med), å ha en historie på lur i tilfelle noe skjærer seg på kjøkkenet og hvis det trengs mer tid enn beregnet er også lurt. I min tid som visevert har jeg opplevd det meste, fra hjertestans og til utagerende adferd. Det meste løser seg greit, men det er i slike situasjoner at jeg må vise visevertens styrke; nemlig evnen til å ta ledelse, holde hodet kaldt og komme med den forløsende replikken som avdramatiserer situasjonen. Ikke noe er mer pinlig for brudeparet, familie og venner enn "onkel Per" som er mer enn godt nok påseilt og skal begynne å utagere. Som visevert i selskapet er jeg den som har kommandoen, jeg styrer selskapet, kommuniserer med kjøkkenet og serveringspersonalet, og styrer musikanten(e) under middagen. Så hvor lenge skal middagen vare, er et ofte stilt spørsmål. Jeg svarer som regel 3 – 3,5 timer...men det gjør ingenting om middagen varer i 4,5 time. Igjen er det å se om gjestene koser seg; går praten lett og livlig er det dumt å rushe gjennom kjøreplanen fordi man har satt en tidsramme. Husk at gjestene synes det er ok å ”småchatte” litt og. De er ikke kommet for å høre visevertens stemme.

Jobben min som visevert er ikke over når middagen er ferdig

Tradisjonen tro skal polonesen gjennomføres, bryllupsvalsen skal danses og jeg som visevert tar farvel med stil, eller brudeparet skal ta farvel med festen med stil. Det er viktig å huske tradisjonene i et bryllup, min oppgave som visevert er blant annet å se at kransekakesermonien er skikkelig, polonesen korrekt, bryllupsvalsen med korrekt inntreden av forlovere og foreldre, bryllupskakespising for brudeparet. viseverten_i_bryllupsangI mitt arbeid med brudepar er det å holde tradisjonene ved like en viktig del. Talelisten skal ha korrekt rekkefølge, kinnkyssing på brudeparet når det er anledning, stolsetting m.m., alt dette er viktig for brudeparene. I vår moderne tid er det også aspektet med skilte og ikke skilte foreldre, bordsettingen setter kreativiteten på prøve. I alle mine tilfeller har det løst seg greit, takket være hensynet til brudeparet og ikke foreldrenes ego. Selvfølgelig kan du da ikke ta stampe i golvet trikset, dette kan jeg heller ikke ta hvis en av foreldrene til brudeparet er død. Å være visevert er en risikosport, jeg har bare en opptreden for brudeparet og den skal sitte spikret til glede og uforglemmelighet for brudeparet, deres foreldre og alle gjestene i selskapet. Dette gjør at jeg ikke rører alkohol under festlighetene, og dette er et absolutt krav du som bestiller visevert bør ha. Det er nok av brudepar som har fått ødelagt sine bryllup på grunn av dårlige viseverter. Bruk heller noen kroner ekstra, sonder markedet og ring referansene til viseverten. For hva hjelper det om bryllupet kostet kr. 100.000,- når viseverten til kr.1.000,- klarer å ødelegge det? Ring meg gjerne for flere tips og råd i forbindelse med et bryllup. Og hvem vet…kanskje vi sees i et bryllup? Når det gjelder hvordan jeg behandler mine bryllupskunder, så bruker jeg en personlig vinkling. Min tese er at dette er brudeparet sin store dag; det skal være nært og personlig, skremmende og koselig, og skuldrene skal være nede... igjen; dette er brudeparet sin store dag, de er gjester i sitt eget selskap. Gjennom intervju med brudepar, foreldre og forlovere, kjentfolk m.m. finner jeg materiale som presenteres enten poestisk, teatralsk, humoristisk eller på andre metoder som introduksjon til de ulike talere, sanger, gjester, maten, personale og til avslutninger. I vår flerkulturelle verden er det jo også slik at kjærligheten krysser landegrenser; jeg  gjennomfører bryllup på engelsk og tysk, i tillegg besitter jeg en knippe musikere og sangere som alle er erfarne og dyktige. Ønsker du en DJ, transformerer jeg meg til DJ Andy, med hits from 70/80/90 som spesialitet. Med vennlig hilsen Viseverten Andrè www.viseverten-andre.no viseverten_banner

Hjemmeside

Gjesteliste

Bordkart

App

Budsjett

Send SMS

Leverandører

Huskeliste

Monogram