Hva har pandemien å si for årets gifteplaner?

Hva har pandemien å si for årets gifteplaner?

Året 2020 ble ett av de lengre, med sine restriksjoner og påbud om sosial avstand. Flertallet av fjorårets bryllup ble som følge av dette lagt på is, og aldri før har det vært like mange par som venter på å få gjennomført sin store dag.

Vi håper at 2021 igjen lar oss feire kjærligheten – akkurat slik vi hadde sett for oss. Som alle andre følger vi spent med på hva som skjer fra landets øvre hold.

Nye tiltak kan gi mersmak.. 

I fjor høst anbefalte ekspertene at brudepar la bryllupene sine til 2022 på grunn av pandemien, men siden den tid har flere hundre tusen av Norges befolkning blitt vaksinert. Munnbindpåbudet gjør helt klart sin nytte parallelt, samtidig som vi fortsetter med de grunnleggende hygiene- og avstandsreglene. 

Regjeringen vil gjøre en ny vurdering av gjeldende tiltak i mars, og vi håper da at det igjen blir lettere å holde større innendørs arrangementer, i takt med at det slippes opp litt på restriksjonene i skjenkebevillingen. (Noen kommuner har innført lokale tiltak, disse finner du på din kommunes nettsider).

Hva regnes som et arrangement?

Skal dere feire bryllup, regnes dette som et arrangement. Grensen for antall personer innendørs er per nå satt til 100, så lenge alle sitter på faste tilviste plasser. I tillegg til de faktiske gjestene i bryllupet må man regne med den/de som står for gjennomføringen av arrangementet, samt eventuelt ansatte. Mer om hva som defineres som et arrangement, og hvilke krav som stilles til smittevern kan du lese mer om i Covid-19-forskriften. Der står det til enhver tid gjeldende regelverk.


Hvordan kan man planlegge et bryllup i 2021?

Vi venter nå i spenning på når det igjen åpnes opp for større arrangementer innendørs, uten at man må ha faste sitteplasser. Skal man ha muligheten til å gå fra bordet i løpet av kvelden, er det med andre ord utebryllup som gjelder. Vi har stor tro på at regjeringen vil lette på en del tiltak fra nå og utover våren.. og mens vi krysser fingrene for dette, må vi fokusere på at det per nå er mulig å feire flotte utebryllup i sommer. Da kan man ha opptil 200 gjester. 

Et av våre tips er å være tidlig ute med å kjøpe eller leie paviljonger, telt o.l. slik at været ikke har like mye å si på bryllupsdagen. Det kan bli rift om disse når all bryllupsfeiringen igjen skyter fart. Gå til innkjøp av lyslenker, lykter eller lanterner for å sette den rette stemningen i “rommet”. Kanskje kan dere også kjøpe inn flere pledd for anledningen, slik at de gjestene som ønsker det kan varme seg på disse utover kvelden, dersom det er litt kjølig. Man får kjøpt fine og rimelige fleecepledd på de aller fleste interiørbutikker. I tillegg kan det være smart å tilby et bredt utvalg av varm drikke gjennom kvelden, slik at man hele veien holder gjestene varme i trøya.

Uansett hva dere velger å satse på til deres store dag, er mulighetene mange selv i den tiden vi nå er inne i. Bryllupsdagen.no er et allsidig verktøy for å planlegge bryllupet ned til hver minste detalj – enten det blir feiring ute eller inne. Sjekk ut nettsidene våre, eller appen vår Bryllupsplanlegger for flere tips til planleggingen.

Hjemmeside

Gjesteliste

Bordkart

App

Budsjett

Send SMS

Leverandører

Huskeliste

Monogram