Legg bryllupsreisen til vakre Sør-Italia

Legg bryllupsreisen til vakre Sør-Italia

Nå har dere brukt mye tid og energi på å planlegge bryllupet men har dere tenkt på hvor dere skal dra på bryllupsreise? Vi foreslår Sør-Italiensk, nærmere bestemt Pugliansk, idyll.

Sør-Italia har i flere år stått i skyggen av populære turistområder som Toscana og Gardasjøen. Noen har våget seg ned til Sicilia og Napoli, kanskje også den flotte øya Ischia, men den italienske hælen har lenge fått stå i fred for Italiafrelste nordmenn. Her tipser vi om de mest romantiske stedene i Puglia.
bryllupsreise_italiaBarokk romantikk
Lecce er kjent for å være Europas barokkhovedstad og tilbyr dermed flust av arkitektoniske perler. Kirken Basilica De Santa Croce er svimlende vakker, både utenpå og inni, og den brungolde, klassiske plassen Piazza Duomo fungerer langt over middels som kulisse for et deilig ekteskapskyss. Ta dere også en tur langs romantiske Via Palmieri, et eneste langt, levende museum av eldgamle hus, inngangspartier, tredører og møteplasser. Om dere skulle bli sultne så er dere på rett sted. Prøv for eksempel den populære spesialteten Puccia, eventuelt hiv dere over ferske reker, fritert blekksprut eller saftige kamskjell.
Fri kjærlighet
Gjemt nedenfor byen Nardò ligger en av Sør-Italias hippeste barer, oppkalt etter kaktusblomsten Fico D´India. Baren ligger helt fantastisk til ved siden av nasjonalparken Parco Di Porto Conte med utsikt rett ut mot Det Ioniske Hav. Ta dere en Peroni, eller en Spritz, i solnedgangen og nyt den gode stemningen. Dere kan forvente en god del reggae, hyggelige folk, trekrakker og kanskje et kortspill eller to. De avslappede kveldene utvikler seg ofte til litt heftigere netter derimot, så om dere er klar for å rocke den italienske kysten så er det bare å la seg rive med.
Sjømat i verdensklasse
Det sies at Puglias kjøkken er et av de sunneste og beste i Europa, spesielt på grunn av de ferske råvarene og fiskemangfoldet langs kysten. Om du lurer på om maten er så god som mange skal ha det til så foreslår vi at du tar deg en tur til restauranten Scoglio Delle Serene i Gallipoli. Her diskes det opp med alt fra gorgonzolagratinerte blåskjell til pasta med kråkeboller. Som om ikke det var nok så ligger også restauranten rett over havet og idét du tar en slurk av Primitivoen din og kikker over på din kjære så kan vi garantere, ja faktisk garantere, at du tenker: dette kommer til å bli en helt uforglemmelig kveld.
Den hvite byen
Ostuni er et sjarmerende lite sted perfekt for både vandring og vindrikking. Det spesielle, nesten greske utseende, med hvite vegger så langt øye kan se, skaper en helt spesiell atmosfære. Ta dere en kveldstur rundt i byen, kjøp kanskje noe fra de lokale kunstnerne som selger verkene sine på hjørnet, og sug inn den merkelige blandingen av middelalder og det moderne Sør-Italia. Piazza Della Libertá er etter vår mening byens flotteste plass og et perfekt sted å avslutte kvelden på. Det finnes et par hyggelige gaterestauranter langs plassen som tilbyr vinpakker med ost og oliven, en drøm av et sted bare for dere.
Der to hav møtes…
Du kan ikke se det, og du kan heller ikke høre det, men på tuppen av hælen så møtes Det Ioniske Hav og Adriaterhavet. Hva er vel bedre enn å feire kjærligheten midt i en levende metafor? Ta med dere et par klappstoler, klatre ut på klippene og la sola og havet gjøre sitt. Det finnes kjempefine snorklemuligheter flere steder langs tuppen og flere småbyer der dere kan pleie eventuelle solbrente neser, ta for eksempel en tur innom Torre Vado.
Bryllup_italia-475x314Volare, Cantare, O-o-o
Ja, du gjettet rett. Dette er stedet hvor den italienske poplegenden Domenico Modugno ble inspirert til å skrive den populære landeplagen Nel Blu Di Pinto del Blu (Volare). Det finnes til og med en statue av ham midt i byen! Men Pulignano er ikke bare kjent for å ha huset Domenico. Pulignano kan tilby noen av de aller flotteste bademulighetene i Puglia, med azurblått hav, spennende grotter og små, koselige sandstrender. Lei dere en tråbåt og dra ut til den helt spesielle Grotta Palazzese.Tråkk dere tilbake til stranda og ta dere turen inn til byen hvor dere finner byens beste hjemmelagede iskremsjappe (spør, og dere får svar). Regn med å ville bli et par ekstra dager enn planlagt.
Praktisk info:
Den aller beste måten å komme seg rundt i Puglia på er med bil. Du stiller friere med bil og det er enklere å komme seg til litt avsideligges steder slik som Fico D´India. Det finnes flust av bilutleiefirmaer i de større byene, slik som Bari, Lecce eller Brindisi. Det går direkte fly til både Bari og Brindisi fra Norge. Ta for eksempel en titt på Expedia.no for å finne de billigste reisetilbudene. Hvis dere ønsker å reise med tog eller buss, så gå inn på Ferrovie Sud Est som tilbyr relativt billige, raske og hyppige togreiser.
Artikkel skrevet av Martine Jonsrud

Hjemmeside

Gjesteliste

Bordkart

App

Budsjett

Send SMS

Leverandører

Huskeliste

Monogram