Musikk til vielsen – Trompetist Arne Kollandsrud

Musikk til vielsen – Trompetist Arne Kollandsrud

Musikken under vielsen er i stor grad med på å sette stemningen i seremonien.Vår leverandør Arne Kollandsrud har 31 års erfaring som trompetist og bidrar gjerne med den rette stemningen i ditt bryllup.

Det har blitt mer og mer vanlig at man velger musikkinnslag med solist i tillegg til salmer og inngangs-/utgangsmarsj. Stadig flere benytter seg av solist som for eksempel trompet sammen med orgel. Trompeten kan supplere orgelet på inn- og utgangsmarsjene, og i tillegg spille solostykker og være med på salmene.

I løpet av vielsen er det følgende steder i seremonien det passer med musikk:

Inngangsmarsj/utgangsmarsj
Vi kan dele disse inn i tre kategorier:

    • Norske tradisjonelle folketonepregede marsjer og slåtter som har geografisk tilknytning. Eksempler på slike er: Brudeslått fra Øre, Brudemarsj fra Seljord, Brudemarsj fra Østerdalen. Disse er lystige og gir et svingende preg. Disse brukes oftest som utgangsmarsj fordi de nettopp gir dette lystige uttrykket. Passer dessuten fint til utendørs vielser hvis trompetisten spiller alene.

 

    • De klassiske marsjene fra romantikken. Eksempler: Mendelssohns brudemarsj (fra ”En midtsommernatts drøm”), Purpose av Nordraak, Wagners brudemarsj fra «Lohengrin”. Dette er de klassiske som alle kjenner. De gir et høytidelig preg og uttrykker tradisjon. Den desidert mest vanlige innmarsjen er Mendelssohns brudemarsj.

 

  • Marsjer fra barokken. Eksempler: Trumpet voluntary av Jeremiah Clarke, Trumpet tune av Purcell, utdrag fra «Watermusic» av Händel. Disse er også stykker som mange kjenner igjen. De passer kanskje best i kirker der det er lang etterklang («mye akustikk») og relativt bra orgel. Disse blir ofte brukt i store vielser som f.eks. de kongelige.

Solostykker
Det er rom for en til to soloinnslag i en kirkelig vielse. Det er ikke meningen at seremonien skal bli en konsert, så innslagene bør ikke være altfor lange. Kjærlighetsballader, klassiske stykker og rolige jazzlåter går fint. Det meste passer bare teksten er akseptabel for organisten, som til syvende og sist skal godkjenne programmet. Dersom man også har engasjert en sanger, kan trompetisten bidra sammen med vedkommende ved å improvisere på et vers eller supplere med intro og outro, understemmer etc.

Salmer
Avhengig av antall soloinnslag kan man ha 1-3 salmer. På vårparten før bryllupssesongen starter pleier mange menigheter å ha en informasjonskveld for alle brudeparene der organisten bl. a spiller de vanligste salmene og brudemarsjene.

Her finner du eksempler på brudemarsjer og solostykker fra Arne Kollandsrud.
– For deg som vil ha litt bryllupsinspirasjon på øret 😊

Hjemmeside

Gjesteliste

Bordkart

App

Budsjett

Send SMS

Leverandører

Huskeliste

Monogram