Hvis vi skal si noen ord til vårens brudepar om borddekking; Romantisk fra 60-årene, men med en vri fra tidens innslag. God gammeldags samhørighet preger stilen i dag. Brudeparet skal gi inntrykk av at "Dette er oss!", Dette skal vare!
Bordet kan dekkes fra det mest jomfruelige hvite til en kombinasjon med farger. Fargene kan være alene som en kontrast mot det hvite, ellers matches. Eksempelvis bruker man hvitt som basis, men med lilla, turkis eller oransje som motvekter. Man kan også gjøre som før; bruke nyanser innen en farge.
Det aller viktigste i borddekking er den røde tråden. Det tilfeldige er mindre akseptert nå enn før. Den røde tråden skal kunne gjenkjennes gjennom hele bryllupet - fra innbydelsen via klærne til brudeparet, borddekkingen og til takkekortene. Brudeparet skal gjenkjennes på stilen de velger –av gjestene. Den røde tråden kan være fargene, dekoren eller et tema. Dekoren kan være et monogram som tas igjen med korketrekkere i håret kombinert med en tøff frisyre for bruden. Monogrammet finnes på innbydelsene, menykort/bordkort, kaken og takkekortene.
Det er derfor idag feil å si at man skal bruke den eller den fargen, at det skal være minimalistisk eller pompøst fordi Bordet og Bryllupet alltid skal gjenspeile brudeparet.
For blomstene er minimalismen på vei ut, og den dekorative stilen har tatt over i form av mengde og volum. Brudebordet skal være gjennomført med mange små og store detaljer. Det kan være en eller flere større buketter/arrangementer eller dekorasjoner, og kanskje mange små skåler med et rosehode plassert rundt om på bordet. Gjerne asymmetrisk og ”tilfeldig”. Dette gir et mykere og romantisk preg.
Blomsterdekoren bør være helhetlig og stå i stil med brudebuketten både på middagsbord, kaffebord, gavebord, kakebord og evt øvrig pynt i lokalet.
Lys er lys. Like individuelt som alt annet. Lange hvite lys på et pompøst bord, gjennomfargede kronelys på et bord med mer farger. Lys kan også brukes som en kuvert. Monogrammet kan man ta igjen på lysene også.
Man ser at ordet kuvert er mer brukt nå enn tidligere. Kuvert er i dette tilfellet det lille ekstra ved tallerkenen. Et lite hjerte, en liten blomst, bordkortet; noe gjestene kan ta med hjem om de ønsker.
For bedrifter i dag er det vanlig å sette bort enkelte oppgaver. Dette kopierer vi til oss selv. Vi ber om ekspertisehjelp på områder man kanskje ikke føler at man behersker. Det er viktig at selv med ekstern hjelp er det fremdeles at vertskapet eller temaet som gjenspeiles i borddekkingen. Dette gjelder uansett om det er jubileum, syklubbens årsmøte eller et julebord.