Bryllupsreise til Malaysia eller Singapore

Bryllupsreise til Malaysia eller Singapore

Malaysia er et land med store kontraster. Alt fra store skyskrapere og yrende folkeliv i landets hovedstad Kuala Lumpur, til det rolige livet på landsbygdene.

Tekst og bilder av Geir M. Langaas, reisekonsulent

For alle som skal til Malaysia er det virkelig å anbefale et par dager i fantastiske Kuala Lumpur. Her bor man i et av de utallige nydelige hoteller. Etter ankomst og en avslappende og forfriskende dukkert i hotellets flotte basseng, tar man en tur ut for å se hva byen har å tilby.Alle slags restauranter, butikker, parker, nydelige hager og palmer langs veiene er det som virkelig beskriver denne byen. Man bør få med seg det imponerende Kongelige Palass og det verdenskjente Petronas Twin Towers som virkelig er et skue.

Hva shopping angår hersker ingen tvil, her er det kvelds – markedet i Chinatown som gjelder. Her kan man gjøre en meget god handel helt frem til de stenger kl. 22.00.

Etter en god natt søvn har man kommet i riktig døgnrytme igjen. Da kan man gjerne vie en dag til i Kula Lumpur, eller man kan dra vivar jeg på vei videre kl 05.00 fra hotellet og ut til flyplassen igjen. Destinasjonen for dagen var Perhentian

Island, en liten idyllisk øy nordøst i landet. Flyet fra Kuala Lumpur til Kota Bahru (som ligger helt i nord) tok ca 45 min. Bussen som tok meg ned til Kuala Besut går igjennom flere små sjarmerende landsbyer. Turen tar ca 1 time. Derfra går det en liten speedbåt som tar ca 30 minutter før du er i ditt eget lille paradis med en kritthvit strand og varmt badevann. Der kan man ligge med en god bok og bare kjenne stresset fra hverdagen renne ut i det 30 grader varme vannet og forsvinne. Denne øya har et rikt dyreliv både i trærne og i vannet. Her kan du snorkle i timevis rundt fisk og koraller i alle regnbuens farger. På land finner du gjerne aper, ekorn, flygekorn og flaggermus, samt alle slags fuglearter.

Etter bare 1 dag i dette herlige paradiset måtte jeg videre på min ferd sørover langs østkysten. Neste stopp var bare 30 minutter med båt til nabo – øya Redang, hvor jeg bodde på Berjaya Redang Island Resort. Redang kan ikke beskrives med ord. Her er det rett og slett idyllisk. Når man sitter slik i ettertid, om det så ikke er mer enn 1 uke siden, er det umulig å fatte hvor herlig denne øya er. Livet her er avslappende herlig og det eneste du trenger å tenke på er solfaktor, for her steker sola!

Perfekt for bryllupsreise. I løpet av september/oktober 2002 vil det bli mye lettere å ta seg til denne «Island in the sun» da det i disse dager bygges en småflyplass der.

Etter et herlig døgn var det på tide å si takk for meg til en nydelig paradisøy og dra videre, til fastlandet igjen. Etter vel 1 time med båt, og en 2 timers tur med minibuss, ankom jeg Kuantan. Der bodde jeg på Hyatt Kuantan Hotell. Et kjempeflott hotell som har alt man kan tenke seg. Hotellet ligger i et rolig strøk litt utenfor sentrum av Kuantan. Her finner du aper som sitter og slapper av utenfor hotellet. 10 minutter med taxi fra hotellet finner man en sjarmerende liten by som man kan shoppe rimelige souvenirer og andre effekter som man eventuelt trenger.

Søndag 14.april var bussen på plass kl.08.00 og fra Kuantan var det en 3 timers busstur gjennomflott landskap til et lite koselig sted som heter Mersing. Derfra gikk det en 48 seters katamaran som bruker ca 1 time ut til et ferieparadisøya Tioman Island. Der bodde jeg på Berjaya Tioman Island. Denne øya er rangert som en av de 10 vakreste øyene i verden. Det som gjør denne øya så vakker er utelukkende en liten øy rett utenfor hotellanlegget, som heter Coral Island. Det er en helt uberørt, vakker og fargerik. Det er en stor variasjon av forskjellige fisketyper i alle mulige regnbuens farger og former. Et nydelig mangfold av dyre- og planteliv over og under vann som er helt ubeskrivelig. Et feriested man sjelden finner maken til.

Etter 2 dager med båtturer, god mat, god drikke og god musikk fra 2 liveband, gikk turen videre med fly i 45 minutter fra Tioman til reisens siste destinasjon, Singapore.

Singapore er en herlig blanding av ulike kulturer, gater som er helt blåst for søppel og annet som er sjenerende. Her blir man bøtelagt for å forsøple eller kaste en sigarettstump e.l på gaten. Kriminaliteten er så lav som 0,02%. Hele landet er på 655 kvadratkilometer og det bor 4,5 millioner mennesker der. Befolkningen er delt opp i 4 forskjellige folkegrupper som lever i skjønn harmoni. Innbyggerne er så vennlige, gjestfrie og har en slik livsglede at det er en sann fornøyelse å gå i gatene i Singapore. For shoppinginteressert er Singapore et eldorado. Det er et unikt stort utvalg av alle slag, men prisene er ikke av de aller laveste, men man kan være heldig her også.

Etter kun 1 døgn i Singapore var drømmen over. Det var på tide og vende nesen hjemover igjen mot Norge. Etter dager med soling, bading, snorkling og shopping, har jeg vært av de heldige og opplevd paradis på jord.

Tusen takk for denne gang Malaysia og Singapore!

Jeg kommer tilbake senere.

Hjemmeside

Gjesteliste

Bordkart

App

Budsjett

Send SMS

Leverandører

Huskeliste

Monogram